Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyi túrós bélese

Nagyi túrós bélese
Nagyi túrós bélese
100 perc / előkészület: 80 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a nagymamám receptje, ő is a nagyijától tanulta! Nálunk mindenki imádja!


hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a burgonyát, és héjában megfőzzük.
  2. Az élesztőt kevés tejben, cukorral megfuttatjuk, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit, és duplájára kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
  4. A burgonyát még melegen meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük, hozzákeverjük a túrót, a cukrot és a tejfölt. Ízlés szerint ízesítjük mazsolával vagy kaporral.
  5. Amikor a tészta megkel, kinyújtjuk, gáztepsit kiolajozzuk, és beletesszük a tésztát.
  6. A tészta tetejére egyenletesen elosztjuk a tölteléket, olvasztott margarinnal meglocsoljuk, és 1 egész tojással megkenjük.
  7. Előmelegített sütőben 250 fokon, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  8. A tetejére szórhatunk vaníliás cukrot.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 24 035
elküldve: 6
receptkönyvben: 283
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Grétus

Mióta szakács: 2010.07.28.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krumplis túrós lepény, burgonyás-túrós béles

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mesetó
meseto / mesetó Thu, 2013-10-31 20:17

Úgy örülök, hogy közzé tetted ezt a receptet és én rátaláltam!
Az én Nagyikám úgy diktálta le, hogy két összemarok liszt, kis zsír, kis élesztő, tej, stb, de már nem tudom tőle megkérdezni, mennyi az a 'kis'... A töltelékbe ő nyáron kaprot, télen vaníliát tett.
Hétvégén el szeretném készíteni és ebben sokat segítettél nekem, kedves Grétus, köszönöm szépen!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-04 21:29

az élesztő hány dkg?

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2010-08-02 16:54

köszi a biztatást, lehet h erőt veszek magamon :-)
bár ez így nem látszik, de szőke nő vagyok, aki laptoppal a konyhában főz, és néha még így is elrontja :-P

szépróza
szépróza / szépróza Sat, 2010-07-31 11:49

hát ez nagyon jól hangzik...
sajnos, ilyen bonyolult tésztáknak még nem merek nekiugrani, de talán egy év múlva...

Grétus
Grétus / Grétus Mon, 2010-08-02 11:45

Szia Szépróza!

Nyugodtan elkészítheted, nem nehéz egyáltalán a tésztája!
Próbáld meg! Sok sikert! Hidd el megéri!

makutyi
makutyi Fri, 2010-07-30 20:50

Nagyon szeretem, és már régóta keresem. Felénk fahéjjal szórják meg a tetejét. Köszi!

makutyi
makutyi Fri, 2010-07-30 20:28

Nagyon szeretem, és már régóta keresem. Felénk fahéjjal szórják meg a tetejét. Köszi!

437
finomliszt 50 dkg
élesztő 5 dkg
1 tk
cukor 1 teáskanál
margarin 15 dkg
tej 3 dl
burgonya 70 dkg
tehéntúró 50 dkg
tejföl 2 ek
cukor 4 ek
mazsola 10 dkg
margarin 5 dkg
tojás 1 db