Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagymama melegszendvicskréme

Nagymama melegszendvicskréme
Nagymama melegszendvicskréme
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam, aki mindig ilyen melegszendvicset készített, amikor vendégek jöttek hozzájuk. Mi segítettünk neki megkenni a kenyereket, de csak a kiflicsücsköket ehettük meg, hogy maradjon a vendégeknek, mert különben megettük volna az egészet. Azóta én is sokszor csinálom ezt a melegszendvicset, ha vendégek jönnek hozzám, mindig óriási siker. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha valaki szeretné, hogy jobban összeálljon a krém, akkor vajat vagy margarint olvasztva azt is tehet bele. Reszelt sajtot tehetünk a krémbe is, de a kiflik tetejét is meg lehet szórni velük. A krémbe tehetünk még apróra vágott hagymát, paprikát is ízlés szerint. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük.
  2. A párizsit feldaraboljuk, és krumplinyomóval vagy villával apró darabokra törjük.
  3. A tojásokat megpucoljuk, és hozzáadjuk a párizsihoz. A krumplinyomóval ezeket is összenyomkodjuk.
  4. Hozzáadjuk a ketchupot, mustárt, majonézt és a vegetát, sót, borsot és az apróra vágott petrezselymet is. Az egészet jól összekeverjük, hogy krémes legyen.
  5. Kiflit, baguette-et vagy kenyeret vágunk, tepsire tesszük, és megkenjük őket a krémmel. A sajtot lereszeljük, és vagy beletesszük a krémbe, vagy a tetejét szórjuk meg vele.
  6. Körülbelül 10 perc sütés után kész is!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 30 509
elküldve: 3
receptkönyvben: 142
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Susieliom

Mióta szakács: 2010.01.24.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

melegszendvicskrém, párizsis melegszendvicskrém, tojásos párizsis melegszendvicskrém

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsettyke
zsettyke Fri, 2018-03-23 09:02

Én ezt úgy tanultam, hogy a kis kifli oldalát felvágom kiszedem a belsejét , pici tejjel meg locsolom, nem áztatom el, és egy diónyi vörös hagymát reszelek bele. Össze dolgozom a felsoroltakkal és vissza töltöm a kiflikbe, a sajt ha kész a tetejére, de én bele szoktam tenni, félbe vágva, vagy egészbe ropogós vacsora

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2017-02-16 23:01

Ma már én is nagymama vagyok. Fiatal koromban a gyerek zsúrokra mindig ezt a melegszendvicset csináltam, az egy alaprecept volt. Ma is ez jut eszembe, ha meghallom a melegszendvics szót, nagyon szeretem. Hogy így eszembe juttatad, holnap ez lesz a vacsora.Üdv. Zsuzsa

susieliom
Susieliom / susieliom Fri, 2017-02-24 00:44

De jó, nagyon örülök, hogy sikerült a régi emlékeket előidéznem! :) Nekem is csak csupa jó emlékem fűződik ehhez a krémhez. :)

450
párizsi 400 g
tojás 4 db
ketchup 2 ek
mustár 2 ek
majonéz 2 ek
sajt 100 g
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 ek
bagett 30 dkg