Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagymama őszibarackja kakaókrémmel

Nagymama őszibarackja kakaókrémmel
Nagymama őszibarackja kakaókrémmel
120 perc / előkészület: 100 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt az apai nagymamán készítette sokszor, s imádtuk.:) Sajnos szegény már nincs köztünk, de a receptjei igen. Mindig szemeztem ezzel a süteménnyel, de olyan nehéznek tűnik, pedig nem az. A pároméknál minden évben van egy nagy családi találkozó, s arra gondoltam, hogy valami különlegessel kéne előrukkolni, erre a sütire esett a választásom. :) Mondanom sem kell, elértem a kívánt hatást, mindenki dicsérte, s az egyik nagymama még a receptet is elkérte, kell ennél nagyobb elismerés?:)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

Még kezdő szakácsok is megpróbálkozhatnak vele, hisz sokkal egyszerűbb, mint ahogy elsőre tűnik. :) Azért nem árt bevonni a család többi tagját is a sütésbe, főleg a kikaparásnál és díszítésnél, mert az tart igazán sokáig.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 30 dkg porcukorot, 2 db tojássárgáját, 20 dkg zsírt simára keverni (az a legjobb, ha a zsír szobahőmérsékletű), majd a 3 púpozott kanál lisztet, 2 dl tejet és 1 cs sütőporral tovább keverjük, és egy órát pihentetjük a hűtőbenMajd hozzágyúrjuk a maradék 75 dkg lisztet.
  2. A kész masszából diónyi golyókat gyúrunk, és sütőpapíros tepsibe rakjuk, távol egymástól, hogy mert sütés közben megdagad! és világos barnára sütjük. (Ha az alja kicsit megégne, az nem baj!)
  3. A kisült langyos golyók lapos felén lévő közepét kiskanállal, késsel stb. óvatosan kiszedjük.
  4. Amit kiszedtünk, azt pár percig tejbe áztatjuk, majd hozzáadjuk a vajat, cukrot, kakaót és a rumaromát. Ez lesz a töltelék.
  5. A kikapart tésztákat megtöltjük krémmel, és összeillesztjük.
  6. Az így kapott barackokat megkenjük ételfestékkel vagy aromával (én ételfestéket használtam), majd bekenjük tojásfehérjével, és megforgatjuk a cukorban. Végül kis levélkével díszítjük. :)

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 556
elküldve: 5
receptkönyvben: 201
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Malacka

Mióta szakács: 2012.11.07.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őszibarack formájú sütemény, baracksüti kakaós krémmel töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1504
porcukor 30 dkg
tojássárgája 2 db
sertészsír 20 dkg
finomliszt 80 dkg
tej 2 dl
sütőpor 1 csomag
tej 2 dl
vaj 15 dkg
porcukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
rumaroma 4 csepp
vérnarancs aroma 10 ml
tojásfehérje 2 db
cukor 2 ek