Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagymama puncsa

Nagymama puncsa
Nagymama puncsa
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én DRÁGA MAMÁM, az az tízünk  DRÁGA MAMÁJA készítette ezt a finomságot. Sajnos már nagyon rég nincs közöttünk. A VILÁG LEGJOBB MAMÁJA volt:) Nagyon rég nem csináltam meg ezt a finomságot. Régi szép emlékeket ébreszt fel bennem az íze:). Azt hiszem, gyakrabban fogom elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Aki nem szereti a mazsolát, az elhagyhatja belőle. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet kettéosztjuk, és az egyiket 2 ek cukorral és 1 tk vaníliaaromával felforraljuk.
  2. A kétszersültet egy jénaiba tördeljük, és a forró tejjel nyakon öntjük.
  3. A tojássárgáját 4 ek cukorral, 1tk vaníliaaromával habosra keverjük. Belerakjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük, majd mehet bele a mazsola. A megmaradt 1/2 l tej hozzáadásával sűrű pudingot főzünk, és összekeverjük a kétszersülttel.
  4. A tojásfehérjét 2 ek cukorral és 1 ek kakaóporral kemény habbá verjük, és a krémünk tetejére simítjuk.
  5. Díszítjük kakaóporral, és már lehet is enni.

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 28 339
elküldve: 2
receptkönyvben: 402
elkészítve: 3/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos-tojáshabos rakott édes kétszersült, pudingos-kétszersültes édesség sütés nélkül

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gaboca 50
gaboca 50 Sat, 2010-09-11 18:55

hali-)ismerem ezt a receptet én is de még lekvárral is lehet tuningolni

gaboca 50
gaboca 50 Mon, 2010-09-13 11:33

hali-)én ugy csinálom hogy a kétszersultet leöntöm gorro tejel rá a lekvárt ,nem kenyni hanem ugy szétszortan és ugy a krém persze (barack lekvár)aztán ujra elölröl probáld ki nekem bejön ,ha érdekel a tiramisut ugy csinállom én hogy 2cs babapiskota 1l tej 2cs v .puding cukor izlés szerint ,maszkaponé sajt hejett nagyon jo a tömlös natur sajt 3db de csak az a tejszinesnek már más az ize piskota kávéba mártva rá a rá a krém +mazsola+ kakaoporral erotikusan meghinteni +piskota megegyszer a teteje puding +tálalás elött tejszinhab (hullala) na jo étvágyat sziooooo

275
kétszersült 10 db
tej 1 l
tojás 3 db
cukor 9 ek
finomliszt 3 evőkanál
mazsola 5 dkg
vaníliaaroma 2 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek