Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagymamám tört krumplis lángosa

Nagymamám tört krumplis lángosa
Nagymamám tört krumplis lángosa
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagymás natúrszelet kísérője volt ez a krumpli lángos. Drága mamám készítette így élesztő nélkül. Hasonlít a tócsnira, csak főtt, tört burgonyából készül.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyforma burgonyákat alaposan megmossuk, és héjastól megfőzzük.
  2. Ha megfőtt, kiszedjük a vízből, és megpucoljuk a héjától. 
  3. Ha kihült, összetörjük, belekeverünk 2 egész tojást és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű legyen. Ízesítjük sóval, borssal.
  4. Bő olajba kanalanként beleszaggatjuk, ellapítjuk a kanál hasával, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
  5. Papírtörlőre kiszedjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 31 945
elküldve: 1
receptkönyvben: 218
elkészítve: 5/15
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyás lángos élesztő nélkül, krumplis lángos egyszerűen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2012-01-08 17:23

Én egy kis szódabikarbónát is teszek bele, szépen felpuposodik tőle.Olgis.

bokine
bokine / bokine Sat, 2012-01-14 07:40

Kedves Olgis!
Itt a recept eredetisége volt a cél, mamám így készítette, hát így lesz továbbra is készítve. Vannak receptek, amelyeket még én sem alakítok át (ez is ilyen) tiszteletből, szeretetből és emlékezésből. Üdv: Erika

739
burgonya 50 dkg
finomliszt 5 evőkanál
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl