Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon diós torta

Nagyon diós torta
Nagyon diós torta
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom olyan tortát akart sütni, amiben dió van, így találtuk ki ezt a receptet.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és jó levegősre keverjük. Közben összekeverjük a száraz hozzávalókat (keményítő, liszt, dió, sütőpor, kakaópor).
  2. A tojásfehérjés keverékhez hozzáadjuk a tojássárgákat, tovább keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  3. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy a sütőpapír magasabb legyen, mint a tortaforma pereme. Beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 5-ös fokozaton 35-40 percig sütjük (nekem gázsütőm van).
  4. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A pudingot felfőzzük a tejjel, majd kihűtjük. A puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a darált diót, egy kis rummal vagy rumaromával ízesítjük.
  5. A teljesen kihűlt piskótát két helyen elvágjuk, úgy, hogy 3 lapot kapjunk.
  6. A lapokat megtöltjük a krémmel, de ügyeljünk rá, hogy az oldalára és a tetejére is jusson belőle.
  7. A torta oldalát darált dióval megszórjuk, tetejét fél diókkal díszíthetjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 21 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 68 240
elküldve: 9
receptkönyvben: 417
elkészítve: 18/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Erika

Mióta szakács: 2010.02.28.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diótorta diós-pudingos krémmel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Laci65
Laci65 Thu, 2012-06-14 13:30

Szia! Én már elkészítettem egyszer és éppen most csinálom holnapra a keresztfiam ballagására.Nagyon fincsi ! De az lenne az észrevételem,hogy a krém hozzávalóinál nem szerepel a porcukor,csak az elkészítésnél! Te mennyit teszel bele?

Bubiréka
Erika / Bubiréka Fri, 2012-06-15 16:04

Szia!

A krémhez 20 dkg porcukor kell, de a receptben a krém hozzávalóinál is szerepel.
Üdv: Erika

Dotti
Dotti Fri, 2012-03-16 21:08

Nagyon jól néz ki a torta. A kérdésem annyi lenne..ugyanis szülinapra szeretném elkészíteni,hogy 26cm-es formába mennyivel növeljem az adagot? Vagy ha nem növelem nagyon lapos lesz?

Bubiréka
Erika / Bubiréka Sat, 2012-03-17 11:52

Szia Dotti!
Szerintem nem lesz nagyon lapos, de ha biztosra akarsz menni, akkor 1 tojással, 1 ek. liszttel és egy pici sütőporral növelheted a mennyiségeket.
A krémhez tegyél még fél csomag vanilipudingot, a margarin mennyiségét 5 dkg-mal növeld meg.
Szerintem így nem lesz lapos és megfelelően krémes lesz.
Jó sütögetést!
Erika

622
tojás 6 db
porcukor 6 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
finomliszt 3 evőkanál
dió 3 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
dió 1 marék
rumaroma 10 ml