Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon gesztenyés cupcake

Nagyon gesztenyés cupcake
Nagyon gesztenyés cupcake
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik baráti családban a kislány lisztérzékeny, és amikor velük találkozunk, mindig készítek valami finomságot. Eddig a favorit Stahl Judit Meggyes csokitortája volt egy kis átalakítással, de mivel minden alkalommal ezt készítettem, úgy gondoltam, hogy jó lenne előállni most már valami újjal. Ekkor találtam rá egy sütire - sajnos nem emlékszem már, hogy hol - ami liszt nélkül készül, könnyű, gyors és nagyon finom.

Ezt a receptet alakítottam át, így született belőle ez a cupcake. Persze bármilyen formában el lehet készíteni, sütinek is és tortának is (ez esetben 24 vagy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformában). Több alkalommal elkészítettem már, cupcake-ként azonban most először. Nagy sikere lett így is! 

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

ajánlat

Gyors, egyszerű, könnyű desszert.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a porcukorral -gépi habverővel- habosra verjük, majd apránként hozzádolgozzuk a gesztenyemasszát.
  2. A muffin tepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, és a gesztenyés masszát egyenlően elosztjuk bennük (kb. másfél evőkanálnyi massza jut egy-egy mélyedésbe).
  3. Mindegyik kis muffin tésztára 3-4 db meggyet teszünk, majd az előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt készre sütjük (Tűpróba! Akkor jó, ha egy kis barnás színt kapott a tészta.)
  4. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval keményre verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a gesztenyemasszát és a rumaromát.
  5. A megsült muffinokat a habzsákba töltött gesztenyés krémmel megkoronázzuk, és mindegyik tetejére egy-egy meggyszemet teszünk díszítésként. 12 db lesz belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 245
elküldve: 2
receptkönyvben: 137
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ribizli&ReBarbara

Mióta szakács: 2013.05.06.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés muffin gesztenyés habbal, meggyes-gesztenyés muffin gesztenyehabbal, liszt nélküli gesztenyés muffin, muffin liszt nélkül, gluténmentes gesztenyés muffin

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bsadrien
Ribizli&ReBarbara / Bsadrien Fri, 2013-05-17 14:52

Kedves joss71!
Köszi a hozzászólást! Igazad van, a 700 Forint tényleg kevés, de 1000-nél nem több, persze attól függ, hogy hol vásárolsz. Ahol én szoktam, ott szerintem ennyiből tényleg kijön. És egy teljes üveg meggybefőtt nem is kell hozzá. Az adag valóban 12 db normál méretű muffinra elég. Az étkezési szokásai persze mindenkinek mások, nálunk ebéd utáni desszertnek elég egy-egy db belőle.

joss71
joss71 / joss71 Fri, 2013-05-17 11:58

Bocsánat,de ez a 700 forint kicsit kevésnek tűnik.A 2 csomag gesztenye,ha a legolcsóbbat veszem is 400 forint.A legolcsóbb meggybefőtt is 400...és ebben se tejszín,se cukor,se tojás még nincs benne.A receptből 12 darab lesz?Mert a megadott 12 fő sok egy picit...nem hiszem,hogy ezekből a pici muffinokból bárkinek 1 elég lenne.

318
gesztenyemassza 200 g
porcukor 3 ek
tojás 3 db
meggy 20 dkg
gesztenyemassza 200 g
porcukor 2 ek
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
rumaroma 15 ml
meggy 10 dkg