Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon gesztenyés torta

Nagyon gesztenyés torta
Nagyon gesztenyés torta
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy blogon találtam. A kekszet babapiskótával helyettesítettem. A krémet, amikor elkészült, már majdnem rákentem az alapra, de közben megkóstoltam. Olyan tömény vajas volt. A férjem pont aznap hozta a gesztenyemasszát, én erősködtem, hogy elég kettő, de többet hozott. Szerencsére. Gyorsan hozzákevertem egyet a krémhez. Nagyon finom lett. Karácsonyi desszertnek kiváló. Állítólag fagyasztható. Van valakinek ilyen tapasztalata? Még nem fagyasztottam tortát.

hozzávalók / 8 adag

Az alaphoz

A krémhez

A tejszínes réteghez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babapiskótát egészen apróra törjük. Az alaphoz a gesztenyemasszát, a babapiskótát, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk. (A narancshéj nem kötelező.)
  2. A tejből és a pudingporból sűrűkrémet főzünk. Kihűtjük.
  3. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  4. Evőkanalanként hozzákeverjük a pudingot, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszát is. Rásimítjuk az alapra.
  5. A tetejére a tejszínt a porcukorral, a habfixálóval felverjük. Rákenjük a pudingos krémre.
  6. Reszelt csokival díszíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 115
elküldve: 4
receptkönyvben: 132
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyés torta, tejszínes gesztenyetorta sütés nélkül

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gittus
Gittus / Gittus Wed, 2012-01-25 13:36

Anyu! Köszönöm ezt a receptet, szinte az első olyan torta, ami ízlik is a férjemnek, nagyon válogatós a lelkem:)
Ajánlani tudom csak mindenkinek, nagyon egyszerű és nagyszerű!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-01-25 15:01

Köszönöm Gitta!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-12-16 20:48

Kedves Maria 0725 ésTündér 2000!
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat. Karácsonyra fogom elkészíteni,akkor együtt lesz az egész család. Nem lesz ideje se ki,se megszáradni.
Boldog,Békés Karácsonyt kívánok! Éva

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 Fri, 2011-12-16 16:05

Torta dobozba,vagy alufóliával lefedve tedd fagyasztóba!Szobahőmérsékleten engedd kiolvadni,így nem szárad ki és a piskóta is olyan,mintha akkor sütötted volna!Kaptunk már egyszerre 3 szülinapi tortát(júliusba)hát annak csak ez volt a megoldása!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Thu, 2011-12-15 19:16

Szia Ladybird!
Én már többször is fagyasztottam le tortát.Nyugodtan tedd be a fagyasztóba.Simán felenged, csak utána nem lehet sokat várni az elfogyasztásával.Kicsit kiszárad, de nálunk azért mindíg bejön ha veszek elő a fagyasztóból.
Üdv Marika

868
gesztenyemassza 50 dkg
babapiskóta 25 dkg
vaj 5 dkg
tej 5 ek
rum 2 ek
kandírozott narancshéj 1 ek
gesztenyemassza 25 dkg
vaníliás pudingpor 80 g
tej 6 dl
vaj 25 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 3 dl
porcukor 1 ek
habfixáló 1 csomag