Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon sajtos cukkini tallérok magos bundában

Nagyon sajtos cukkini tallérok magos bundában
Nagyon sajtos cukkini tallérok magos bundában
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kellő változatossággal készítjük el, nem lehet ráunni erre a zöldségre. Ez most egy őrülten sajtos variáció a témára. Vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják - garantáltan húsmentes. Nagy előnye, hogy a 'bunda' miatt sokkal kevesebb olajat szív magába, mint 'meztelen' - lapcsánka, kremzli, macok, lepcsánk, görhöny, bandurák, lepcsánka, krumpliprósza, lapotya, gánica, cicedli, borzaska, cicege, bere, beré, lapótya, berhe, berét, cicere, krumplis fluta, avagy matutka - társai.

hozzávalók / 4 adag

Előkészület

Panírozás és sütés

ajánlat

Párolt rizs vagy tejfölös mártogatós illik hozzá. Vagy akár mindkettő...

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészület

  1. A cukkinit megmossuk, és héjával együtt - de lehet nélküle is - lereszeljük a reszelő kis lyukán, miután a magos belsejétől megszabadítottuk, majd sózzuk, és kb. fél órát, de legalább 20 percet pihentetjük.
  2. Közben lereszeljük a sajtokat, előkészülhetünk a panírozáshoz, ami abban különbözik a szokásostól, hogy a zsemlemorzsába reszelt parmezánt és lenmagot keverünk.
  3. Ha letelt a cukkini pihenőideje, nyomkodjuk ki a felesleges levet, majd keverjük össze a hozzávalókkal. Érdemes a sajtot apránként adagolni - én sok füstölt sajtot, kevesebb edamit és még kevesebb parmezánt használtam -, hogy jól el tudjuk oszlatni. Ha mindezzel megvagyunk, jól formázható, de aránylag lágy masszát kell kapnunk.

Panírozás és sütés

  1. Ezután hozzáláthatunk a panírozáshoz. Vegyünk 1 evőkanálnyi mennyiséget a kezünkbe, formázzunk belőle korongot, majd forgassuk a lisztbe, tojásba, végül a sajtos-magos zsemlemorzsába.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 973
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Orkat

Mióta szakács: 2015.08.05.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldségfasírt, cukkinifasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

778
cukkini 50 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 4 ek
fokhagyma 2 gerezd
1 teáskanál
fekete bors 1 kk
sajt 15 dkg
finomliszt 5 dkg
tojás 2 db
parmezán sajt 2 dkg
lenmag 3 ek
zsemlemorzsa 5 dkg
napraforgó olaj 2 dl