Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon sajtos gluténmentes pizza

Nagyon sajtos gluténmentes pizza
Nagyon sajtos gluténmentes pizza
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég sokat próbálkoztam már különféle keverékekkel, receptekkel, de valahogy sosem volt az igazi. Most azt hiszem, megtaláltam, amit kerestem, kb. átlátszóra lehet nyújtani, nem szakad, de mindemellett nagyon finom.

1600 kalória, így 2 főre írtam. Úgy gondolkoztam, hogy nem mindenki tudja ezt megenni egyszerre. Mint én.:)

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A feltéthez

  • 10 dkg passzírozott paradicsom (paradicsomszósz)
  • pizza fűszerkeverék ízlés szerint (ha boltban veszünk, figyelmesen olvassuk el az összetevők listáját és az allergén tájékoztatót!)
  • 8 dkg selyemsonka (pulyka combsonka/pehelysonka/csirkemell sonka/kolbász)
  • 13 dkg sajt (én nagy lyukúval nagyon szeretem, de mozzarella, gouda, cheddar, kinek mi:))
  • oregánó ízlés szerint
  • 1 ek olívaolaj

ajánlat

Házi kolbásszal is nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, benne a pizzaformával a rácson, ami alulról a második állásban van (kb. középen) (gáz: 8-as fokozat; 275°C).
  2. A lisztet elmorzsoljuk az olívaolajjal egy nagy, műanyag tálban.
  3. A langyos vízben elkeverjük a friss élesztőt, kicsit várunk, majd beleöntjük a liszt-olaj keverékbe.
  4. Jól összedolgozzuk az összetevőket. Kicsit ragadni fog a kezünkhöz, de egy idő után, amikor már a nagyja összeállt a tésztának, és az nem ragad, egy kanállal könnyedén le lehet kaparni a kezünkről, és hozzátapasztani a nagyjához.
  5. Két nagy, steril szemeteszsákot (ne illatosított legyen! :)) veszünk elő. Az egyiket leterítjük a munkafelületre, ráborítjuk a tésztát, majd erre jöhet a másik szemeteszsák. A kezünkkel körbe-körbe haladva egyre vékonyabb és vékonyabb pizzatésztát kapunk. Nem fog szétszakadni, bátran lehet nyújtani. Egy nagyon szép, nagyon vékony, elég nagy korongot kell kapnunk.
  6. A felső szemeteszsákot eltávolítjuk a tésztáról, és egy meleg helyre tesszük 10 percre, hogy keljen egy kicsit (pl. a gáztűzhely teteje megteszi).
  7. 10 perc után kivesszük a pizzaformát a sütőből, ráspriccelünk egy kis olívaolajat, majd erre ráborítjuk a tésztát, és eltávolítjuk a második szemeteszsákot is. 80 g sajtot felszeletelünk úgy, hogy csíkokat kapjunk (vagy akár kis kockákat), és a tészta szélétől kb. 4-5 cm-re bent lerakosgatjuk őket körbe. Ezután ráhajtogatjuk a pizza szélét a sajt szeletekre/kockákra.
  8. Ezután így, ahogy van, berakjuk a sütőbe 3 percre, majd kivesszük, és megkezdjük a feltét rárakását.
  9. A 100 g paradicsomszósz irányadó jellegű: valaki többel, valaki kevesebbel szereti. Ezt szépen elegyengetjük egy kanál hátoldalával. Erre szórjuk a fűszerkeveréket: megint csak ízlés kérdése, mennyit.
  10. A sonkát én össze szoktam vagdosni/tépdesni, majd úgy helyezzük rá a szószra, hogy az viszonylag sok helyen kilátsszon. Mivel így egy réteg sonka kevés lenne, egymásra kell rakni három-négy ilyen kisebb "cafatot".
  11. Erre reszeljük a maradék 50 g sajtot nagy lyukú reszelőn, majd meghintjük még egy kis oregánóval.
  12. Mielőtt betolnánk a sütőbe, lespricceljük egy kis olívaolajjal a tésztát és a feltétet is.
  13. 13-15 percig sütjük. Látni fogjuk, mikor készült el.
  14. Jó étvágyat! :)
  • sütési hőfok: 275°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 063
elküldve: 6
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

pofijanika

Mióta szakács: 2013.06.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gluténmentes pizza, sonkás-sajtos pizza, pizza gluténmentes lisztkeverékből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

734
schar mix 205 g
olívaolaj 13 g
víz 125 g
friss élesztő 12 g
passzírozott paradicsom 10 dkg
pizza fűszerkeverék 0 ízlés szerint
selyemsonka 8 dkg
sajt 13 dkg
oregánó 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek