Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon sajtos omlett

Nagyon sajtos omlett
Nagyon sajtos omlett
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha gyorsan és jót: akkor gyakran jöhet az omlett. Majdhogy vég nélkül variálható, mi a sajtosat szeretjük, már csak azért is, mert a tojás mellett sajt mindig van a házban...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felütjük a tojásokat, és a tejszínnel együtt habosra keverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a pecorinot is hozzáadjuk.
  2. Két részben süssük meg, egy ca. 15 cm átmerőjű teflon serpenyőben. A forró vajra ráöntjük a massza felét, és erős lángon úgy sütjük, mint a palacsintát, azaz időnként a még híg felső réteget körözve mozgassuk a serpenyőt megemelve. Félidőben szórjuk meg az ementáli sajttal, fedjük le, és alacsony hőmérsékleten süssük a felszín kocsonyásodásáig készre.
  3. Salátával tálaljuk. Pl. bazsalikomos paradicsom-, rukkola-, fejes avagy tetszés szerinti salátával.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 367
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

Nagyon sajtos omlett salátával

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

443
tojás 4 db
habtejszín 1 dl
pecorino sajt 4 dkg
ementáli sajt 3 dkg
vaj 1 tk
négyszínű bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint