Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon sajtos tészta csőben sütve paradicsommártásal

Nagyon sajtos tészta csőben sütve paradicsommártásal
Nagyon sajtos tészta csőben sütve paradicsommártásal
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Stahl Judit főzőműsorában láttam. Sajnos, ott mennyiségeket nem mondanak, így saját ízlésünkre átalakítva készítettem el ezt a nagyon finom ételt. Még  férjem is (aki egyébként nincs oda a sajtos tésztákért) azt mondta, hogy nagyon finom. Azt nem állítom, hogy olcsó és kalóriaszegény étel, de annyira finom, hogy úgy gondolom néha belefér. Az én általam használt hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 198 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Sajtos tésztához

Paradicsommártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Sajtos tésztához

  1. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. Közben a tejszínes krémsajtot, a reszelt parmezánt, a főzőtejszínt összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt szerecsendióval.
  3. A megfőtt tésztát leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel, és belekeverjük a sajtmártásba.
  4. Egy tepsit kikenünk 1,5 dkg vajjal. A fele sajtos tésztát belesimítjuk. Rátépkedjük a serrano sonkát. Rászórjuk a vizétől leszűrt mini mozzarella golyókat. Erre rátépkedjük a leöblített nagy csokor bazsalikomot. Ezt megszórjuk a lereszelt mozzarella sajttal. A másik felét a sajtos tésztának rásimítjuk, rátépkedünk 1,5 dkg vajat.
  5. Hideg sütőbe toljuk, és 210 fokon kb 40 percet sütjük.

Paradicsommártáshoz

  1. Közben elkészítjük a mártást. A paradicsomkonzervet, a sűrített paradicsomot, a vajat, a lereszelt fokhagymát, a balzsamecetet, a bazsalikomot, oregánot, rozmaringot, sót, borsot, cukrot egy lábosba tesszük. Botmixerrel összepürésítjük.
  2. Tűzre tesszük, és forrástól számítva kb 2 perc alatt összefőzzük. Ha kell, utána ízesítünk.
  3. Ha elkészült a tésztánk, kockákra vágva tálaljuk a paradicsommártással meglocsolva.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 806
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos sajtos tészta, sajtos tészta paradicsommal nyakon öntve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

837
hosszúmetélt 50 dkg
parmezán sajt 11 dkg
krémsajt 60 dkg
főzőtejszín 4 dl
bazsalikom 1 csokor
serrano sonka 16 dkg
mozzarella 15 dkg
mozzarella 30 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
vaj 3 dkg
konzerv paradicsom 40 dkg
sűrített paradicsom 10 dkg
vörösborecet 1 ek
vaj 3 dkg
cukor 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
rozmaring 2 szál
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint