Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nama csoki

Nama csoki
Nama csoki
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet az interneten találtam.

Likőrt nem kötelező tenni bele, de finomabb lesz tőle. Ízesíthető pl. vanília aromával is. Arra viszont oda kell figyelni, hogy ne legyen túl folyós tőle az állaga. Ha az arányokat megváltoztatod, a csoki és tejszín aránya maradjon 2:1. (Esetleg kicsit kevesebb tejszín, hogy jobban vágható legyen a végén, az enyém kicsit lágy lett a képen.)

Mindenképp vedd le a tűzről az edényt, nehogy a csoki túlmelegedjen. 70%-os étcsokival a legjobb, de akár kiegészíthető kakaóporral is, ha alacsonyabb százalékút használsz hozzá. Még nem próbáltam, de biztos meg lehet csinálni tejcsokival vagy fehér csokival is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szó szerint szétolvad a szádban. Vigyázz, nem lehet abbahagyni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit daraboljuk minél apróbbra, hogy könnyebben elolvadjon.
  2. A habtejszínt melegítsük fel, hogy gőzölögjön, de forralni nem kell. Vegyük le a tűzről.
  3. Adjuk hozzá a feldarabolt csokit, és keverjük, amíg el nem olvad. Adhatunk hozzá egy kevés likőrt is, de ez opcionális.
  4. Egy megfelelő méretű edényt béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát. Olyan edényt válasszunk, amiben legalább 1-1,5 cm magas lesz a csoki. Tegyük hűtőbe pár órára.
  5. Ha megdermedt, vegyük ki az edényből, és egy meleg késsel vágjuk kis kockákra. Szórjuk meg kakaóporral, hogy kevésbé ragadjon.
  6. Hűtőben tároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 084
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Morzsi

Mióta szakács: 2013.02.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek, szilveszter, Valentin-nap
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

japán csoki, kézzel készített japán csoki, csokoládé

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

717
étcsokoládé 400 g
habtejszín 200 ml
likőr 1 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek