Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Napocska teljes kiőrlésű kalács élesztő nélkül

Napocska teljes kiőrlésű kalács élesztő nélkül
Napocska teljes kiőrlésű kalács élesztő nélkül
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kísérletezni, így egy egészségesebb fahéjas kalácsot készítettem, mely nagyon mutatós és finom is, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Kenéshez

ajánlat

Fahéj helyett használhatunk kakaót vagy egyszerűen csak vaníliás cukrot is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Kikeverjük akár mixerrel a cukrot a tojással krémesre, majd hozzáadjuk a túrót, vaníliakivonatot.
  2. Ezután belekeverjük a lisztet és szódabikarbónát, amíg tészta állagot nem kapunk. Összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Teljes egészében megkenjük a fahéjas töltelékkel, és a felére hajtjuk a tésztát.
  3. Egy kicsit összenyújtjuk, hogy majd ne nyíljon szét, majd egy pohárral kerek köröket vágunk ki. A köröket a közepétől a széléig kb. 1 cm-t meghagyva, pizzavágóval 8 szeletre beszeljük. Ezeket a szeleteket középről kifelé kihajtjuk, így teszünk minden bevágott szelettel.
  4. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, majd egy kis cukros tejjel megkenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  5. A megsült kalácsokat újra kenjük meg cukros tejjel, majd hagyjuk kihűlni.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük.

Kenéshez

  1. A cukrot összekeverjük meleg tejjel, majd ezzel megkenjük a kalácsokat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 477
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, újév
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

élesztőmentes kalács, ropogós kalács, fahéjas reform kalács, teljes kiőrlésű kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

122
tojás 1 db
nádcukor 5 dkg
tehéntúró 25 dkg
vanília kivonat 2 kávéskanál
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
fahéj 2 kávéskanál
vaj 5 dkg
porcukor 3 ek
tej 0.5 dl
nádcukor 1 teáskanál