Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nápolyi húsgombóc - Olasz húsgombóc 3.

Nápolyi húsgombóc - Olasz húsgombóc 3.
Nápolyi húsgombóc - Olasz húsgombóc 3.
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paradicsom, a bazsalikom és a parmezán egytől-egyig a lelkünknek is jót tesz. Ettől a finom ebédtől - esetleg vacsorától - "a hasunkban is kisüt a nap".

hozzávalók / 4 adag

A húsgombócokhoz

A paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Ha szeretjük a paradicsomos finomságokat, akkor ne szűkölködjünk a sárgarépával, akár "külön" is kínálható. Vagy köretként húsok mellé is kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban összegyúrjuk a darált húst a fűszerekkel, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a felvert tojást, és az egészet jó alaposan összedolgozzuk.
  2. Megszórjuk bazsalikommal, és kisebb húsgombócokat formálunk belőle. (Ebből az adagból 8 szokott lenni, de lehet nagyobbakat is formázni belőle.)
  3. Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, és egy párszor óvatosan megforgatva, megsütjük a húsgombócokat. 
  4. Amikor már szépen megpirultak, kivesszük a serpenyőből, és egy papírtörlővel bélelt tálba rakjuk.
  5. A fennmaradt forró olajban elkészítjük a szószt. Megpirítjuk a megtisztított, apróra vágott póréhagymát, hozzácsavarjuk a fokhagymagranulátumot és a karikákra vágott sárgarépákat. 
  6. Amikor a hagyma megpuhult – de nem barna –, hozzáadjuk a babérlevelet és a liszttel csomómentesre elkevert paradicsomlevet.
  7. Utána következik a paradicsomkonzerv, és végül de nem utolsó sorban ráöntjük a bort. 
  8. Amikor elkezd forrni, beletesszük a húsgombócokat, alacsonyabb hőmérsékletűre vesszük, és a serpenyőt lefedve, időközönként megkeverve, lassú tűzön 20-30 percig főzzük.
  9. Közben egy edényben lobogó sós vízben - a zacskón lévő utasítás szerint -  főzzük meg a spagettit.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 23 860
elküldve: 10
receptkönyvben: 634
elkészítve: 23/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Chez Sandra

Mióta szakács: 2010.01.24.
38 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres paradicsomos húsgombócok, olasz húsgombóc paradicsomszószos tésztával

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

R.Zsolt
R.Zsolt Fri, 2014-01-17 15:32

Üdv!
tegnap elkészítettem ezt a gasztrocsodát apró módosítássokkal.. a szószba egy kis zeller, paprika amit persze ha készen lett ki is kaptam, 5dl bor helyett 1-másfél.. a szószhoz pedig még só, cukor, majd a végén egy serpenyőben a gombócokat a szószt és a tésztát kicsit összepirítottam, kevertem.. a tálalásnál szórtam rá friss petrezsejmet valamint parmezánt.. a végeredmény mind látványra mind ízre fantasztikus volt! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

genevra
genevra Thu, 2012-05-24 14:01

Köszönöm én is a receptedet, mennyei, mint az olaszok:)

Edit64
Edit64 Wed, 2012-03-14 12:03

Kedves Sandra G!
Köszönöm a receptet igen finom volt:)

kata1986
kata1986 Tue, 2012-02-14 14:34

Nos ez egyszerűen MENNYEI!!!
Mindenkinek csak ajánlani tudom, semmihez sem fogható íze van! Éttermekbe illő fogás az biztos! Féltem tőle, hogy esetleg a paradicsomos húsgombóchoz hasonlít majd, de nem, ez egy teljesen önálló étel, nem egy koppintása valamilyen másik ételnek!
Gratulálok hozzá!!!

Chef Guevara
Chef Guevara Thu, 2012-02-09 13:28

hello,
én csak azt nem értem, miért kell 20 percig főzni a szószban? a granulált fokhagymát meg nem is láttam :D de azért kipróbálom! ;)

CG

www.deguszta.com

Smarties
Nikola / Smarties Tue, 2012-02-07 09:57

Üdv!
Pár receptben már olvastam, hogy 20dkg paradicsomszósz, egy doboz paradicsomszósz.... Ezt hol lehet venni?
Köszi

Sandra G
Chez Sandra / Sandra G Tue, 2011-09-06 16:00

örülök, hogy szeretitek a receptet!!!!
Mi is nagyon szeretjük az olasz recepteket, úgyhogy van még :)

üdv S.

Gina424
Gina424 Fri, 2013-11-08 15:38

Szia!

A recept ír karikára vágott sárgarépát, de az a fotón nem látható. Lepűrésíted, vagy egyszerűen csak pont nem került egy répakarika sem a fotóra?

Előre is köszi

Gina

amulett84
amulett84 Tue, 2011-09-06 15:16

Nagyon ízlett, szuper fincsi volt! Köszönjük a receptet! :)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-06-05 21:03

Kedves SandraG!
Most vacsiztam,azaz 7-kor,- ez kész merénylet,újra éhes lettem:-))
Csak egy kis , igazán pici adagot, ha ehetnék belőle, most:-))
Elmentve, köszi szépen a receptet:-))
El fogom készíteni, olaszos ételek a kedvencek, jöhet, ezerrel:-))
Szép estét!
Éva-Anyóca

1001
darált marhahús 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
tojás 1 db
petrezselyem 3 ek
olívaolaj 3 ek
póréhagyma 0.5 közepes db
fokhagymapor 2 kk
sárgarépa 3 közepes db
babérlevél 1 db
teljes kiőrlésű liszt 1 evőkanál
passzírozott paradicsom 5 dl
konzerv paradicsom 25 dkg
vörösbor 5 dl
spagetti tészta 50 dkg
parmezán sajt 20 dkg