Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nápolyi rakott tészta

Nápolyi rakott tészta
Nápolyi rakott tészta
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem emlékszem pontosan, honnan a recept, mindenesetre családom egyik kedvence. Olyannyira, hogy még Édesapám is szereti, aki egyébként nem rajong a tésztákért, főleg nem a spagettiért!

hozzávalók / 4 adag

A rakott tésztához

A besamelhez

A tetejéhez

ajánlat

Száraz vörösbort ajánlok hozzá, amit a raguba is tettünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát, hagymát, zellert, gombát és 3 gerezd fokhagymát késes robotgéppel nem teljesen pépesre daráljuk. Az olívaolajon egy serpenyőben sózva, borsozva, 10-15 perc alatt, fedővel letakarva puhára pároljuk.
  2. A zöldséghez keverjük a darált húst és addig kevergetjük, míg a hús kifehéredik. Rászórjuk az oregánót. Hozzáöntjük a bort és amikor az alkohol már elillant, belekeverjük a paradicsomot, amit fakanállal összenyomkodunk kisebb darabokra (vagy eleve daraboltat veszünk, bár azon rajta van a héja). 15 percig fedő alatt pároljuk.
  3. A tésztát közben félkeményre főzzük enyhén sós vízben.
  4. A besamelhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és kicsit pirítjuk, de csak annyira, hogy a liszt elveszítse nyers ízét, de ne barnuljon meg. A tejjel apránként feleresztjük, közben minden fázisnál keverjük csomómentesre. Reszeljük bele a maradék fokhagymát és a sajt felét. Amint besűrűsödött, kész is.
  5. A tésztát keverjük össze a besamellel és a felét öntsük egy sütőtálba, vagy tepsibe. Egyenletesen osszuk szét a tetején a húsos ragut, majd fedjük be a maradék tésztával. Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és mehet a 200 °C-ra előmelegített sütőbe 30 percre.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 14 850
elküldve: 8
receptkönyvben: 194
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Belgacsoki

Mióta szakács: 2012.12.18.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
receptverseny: Barilla receptverseny, Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos-besameles rakott tészta, rakott spagetti sajttal, besameles-paradicsomos rakott tészat

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1127
spagetti tészta 40 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 2 db
zeller 10 dkg
gomba 3 közepes db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
darált pulykahús 40 dkg
oregánó 1 ek
száraz vörösbor 1 dl
konzerv paradicsom 40 dkg
vaj 10 dkg
finomliszt 10 dkg
tej 1 l
fokhagyma 1 gerezd
parmezán sajt 6 dkg
parmezán sajt 6 dkg