Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Napra lehet nézni... saláta

Napra lehet nézni... saláta
Napra lehet nézni... saláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg majonézzel akartam összekutyulni, de aztán jobb (?) ötletem támadt. Nagyon szeretem a cékla és a répa kettősét, az alma meg tovább lágyít rajta... és ugye a fokhagyma meg muszáj bele (csak az íze végett)... Ja, és ha összeérnek a színek, csak gyönyörködjünk benne, mert a napra lehet nézni... de erre??? Persze az is lehet, hogy csak én találom olyan szikrázóan szépnek...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Előételnek, vagy köretként. Kitűnő vitaminforrás gyerekeknek is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sárgarépát, főtt céklát és az almát meghámozzuk, és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Az olívaolajat tálba öntjük, vékony sugárban hozzáöntjük a citromlevet, miközben kézi habverővel folyamatosan keverjük. Szép krémes állagú lesz. Csipet sót, teáskanálnyi mézet adjunk hozzá, majd lazítsuk tejszínnel, keverjük el. Szórjuk bele a fokhagymát.
  3. Öntsük az öntetet a reszelt zöldségkeverékre.
  4. Hagyjuk kb. egy órát állni, amíg az ízek összeérnek, tegyük hűvös helyre (de ne hűtsük túl hidegre).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 840
elküldve: 2
receptkönyvben: 147
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

OsztriGa

Mióta szakács: 2010.09.20.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

répasaláta másként, édes céklasaláta, cékla-répa saláta, vitaminbomba, mézes céklasaláta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

osztriga
OsztriGa / osztriga Mon, 2013-12-09 12:26

Ez az "új" Nosalty kicsit idegen már nekem. :( Tele van reklámmal, és szinte kezelhetetlen. Sajnos nem tudom, hogy mi lehet a baj.
Aztán az is meglepő, hogy a szerkesztők átírták a tejszínt "főzőtejszínre" amit soha nem használok semmihez, mert azt sem tudom, hogy az mi. Talán olyan, mint a "frissföl" nevű szörnyűség, amit egyszer tévedésből megvettem. Megpróbálom átszerkeszteni, és csak remélem, hogy a többi receptemben nem garázdálkodott senki.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2013-12-09 15:05

Kedves Osztriga!
Pontosan mely receptekről van szó? Megpróbáljuk javítani problémát. A főzőtejszín a habtejszínnél alacsonyabb zsírtartalmú tejszín. Amennyiben a receptjeidben habtejszínt használsz, úgy erre kell átírni az adott alapanyagot, mert az új rendszerben a receptek kalóriaszámítása miatt ez fontos.
Remélem, sikerül megszokni a megújult oldalt és elnyerik a tetszésedet az új funkciók is!
Kata

osztriga
OsztriGa / osztriga Tue, 2013-12-10 19:37

Kedves Kata!
Korábban pont ezen az oldalon sok információt lehetett találni a főzőtejszínről, azt hiszem "Gargoyle" volt, aki a témában elég markáns véleményt képviselt. Nem gondolnám, hogy a főzőtejszín csupán alacsonyabb zsírtartalmú tejszín. De valószínű a szponzorok kérik, hogy ez ne kerüljön címlapra, ahogyan elnézem már Hulalából készülő süteményeknek verseny is ki van írva ezen az oldalon.... ejjj vágyom vissza a régi nosalty-s oldalt.
De ez a magánvéleményem.
Munkátokhoz sok sikert kívánok!
Barátsággal:
T.

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Tue, 2013-08-27 14:09

Egy kérésem van, ha "saláta" lenne elöl könnyebb lenne megtalálni. Még jó, hogy emlékeztem rá így találtam rá ismét. Köszönöm Vira

osztriga
OsztriGa / osztriga Tue, 2013-08-27 18:05

Szia Vira!
Sajnos a nevét nem tudom megváltoztatni.
Örülök, hogy ízlik. Lehet, hogy le kellene mentened a receptkönyvbe azokat, amik ízlenek, és akkor nem kell keresgélni.
Üdv.: T.

Elvíra receptkönyve
Varga Elvira / Elvíra receptkönyve Sat, 2011-02-19 20:21

Megcsináltam!
Nagyon finom volt.
Mi natúr csirkemellel és héjában főtt,majd ropogósra sült krumplival ettük.
Ajánlom ezt a párosítást mindenkinek:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-10-23 22:50

Hát az csak egy dolog, hogy ránézünk, de egy kis tányérkával, gyorspostán küldeni és kóstolni,hm....gyönyörű színek, és az ízek leírása, szóval ki kell próbálnom.Köszi!Éva-Anyóca

bokine
bokine / bokine Sat, 2010-10-23 19:52

Kedves OsztriGa! Tényleg gyönyörű, a fénykép meg egyszerűen káprázatos, most már csak meg kéne kóstolni...:-D Üdv:Bokros Erika

201
sárgarépa 2 db
cékla 1 db
alma 1 nagy db
olívaolaj 0.5 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
habtejszín 50 ml
méz 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint