Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Napraforgó Andi konyhájából

Napraforgó Andi konyhájából
Napraforgó Andi konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám készítette először a páromnak születésnapjára. Gyorsan elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez apróra vágjuk a sonkát, adunk hozzá egy kevés tejfölt, mustárt, sót borsot, finomra aprított hagymát és reszelt sajtot.
  2. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
  3. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, négy egyenlő részre vágjuk. Az egyik tésztát kb 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, majd megkenjük a töltelék felével. 
  4. Kinyújtjuk a következő lapot, és befedjük vele a tölteléket. Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe.
  5. Pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát, majd minden csíkot tetszés szerint kétszer megtekerünk.
  6. Kb 30 percig hagyjuk pihenni, majd egész felvert tojással lekenjük. A közepét mákkal megszórjuk, a többi részét szezámmaggal, napraforgómaggal, stb.
  7. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 262
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi

Mióta szakács: 2011.03.20.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sonkával töltött kelt tészta, töltött napraforgó, magos töltött kelt tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

991
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
joghurt 150 g
napraforgó olaj 3 ek
1.5 tk
cukor 1 ek
víz 1.8 dl
élesztő 2 dkg
tojás 1 db
szezámmag 2 ek
mák 2 dkg
napraforgómag 1 ek
sonka 12.5 dkg
bacon 12.5 dkg
tejföl 175 g
mustár 1 kávéskanál
csípős paprikakrém 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej