Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Napraforgó BackerMan konyhájából

Napraforgó BackerMan konyhájából
Napraforgó BackerMan konyhájából
65 perc / előkészület: 50 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresgéltem egy receptet a neten, és véletlenül rátaláltam erre. Nagyon jó kis recept. Sokféle dologgal lehet tölteni. Csináltam már lapockával és sajtos töltettel is. Minden csak fantázia és ízlés kérdése...

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Látványos étel. Szerintem a gyerekek imádni fogják.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a töltelékeket.
  2. Összeállítjuk a tésztát. Mégpedig: az élesztőt langyos cukros vízben/tejben felfuttatjuk. A lisztet és a többi hozzávalót az élesztővel együtt összekeverjük, és megdagasztjuk. Az eredeti receptben 50 dkg liszt van, de nekem az a dagasztásnál kevésnek tűnt. Nem bírtam kikeverni sehogy sem a tésztát, ezért írtam 50-55 dkg lisztet.
  3. Duplájára kelesztjük. A sütőt előmelegítjük a 250 fokra, nálam az a maximum.
  4. Lisztezett deszkára tesszük, és 4 egyenlő részre osztjuk. Érdemes előkészíteni a tepsit és benne a sütőpapírt.
  5. Fogjuk az egyik darabot, és kerekre nyújtjuk. Nagyjából 2-3 mm vastagra. Megkenjük a körözöttel. Kinyújtjuk a következő darabot is, ugyanakkorára, mint az előzőt. Ez lesz a teteje. Ráhelyezzük, és a közepébe enyhén belenyomunk egy belisztezett szájú bögrét vagy poharat. Ez lesz a közepe.
  6. Pizzaszelővel felvágjuk a közepéig, és a szirmokon csavarunk egy teljes fordulatot.
  7. Megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. Kb. 30 percet pihentetjük.
  8. 15-20 percig szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 711
elküldve: 8
receptkönyvben: 144
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött lepény, körözöttes kelt tészta, napraforgó alakú kelt körözöttel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Judit32
Judit32 Fri, 2012-12-21 19:25

Szia!Én Limara oldalán láttam először ezt a receptet.Nagyon finom.Én májas tölteléket használtam hozzá illetve ami Limara oldalán szerepel.Mindkettő nagyon finom.Ezt is kipróbálom.

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-11-23 18:38

Kedves BackerMan,
megsütöttem vacsorára. Natur sajtkrémmel megkentem, kevés füstölt reszelt sajttal megszórtam, gépsonkával beterítettem és rá a 2. lap. Nagyon finom lett, és igen csak bőséges vacsora is. Köszönöm szépen az ötletet. Az elkészítését mindenkinek nyugodtan ajánlom. Kellemes estét: Gabi

Sz-es
BackerMan / Sz-es Fri, 2012-11-23 20:13

Szia Gabys!
Örülök, hogy tetszett és, hogy ízlett.
Előre is köszönöm az ajánlást.
BackerMan

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-11-23 09:45

Szió,
szeretném elkészíteni a hétvégén. A kérdésem: van különbség minőségileg ha tejjel vagy vízzel csinálom? Melyiket javaslod?

Sz-es
BackerMan / Sz-es Fri, 2012-11-23 10:33

Szia! Szerintem nincs olyan nagy különbség. Talán a víz olcsóbb mint a tej (még). :) Dolgozni a tésztával ugyanaz, de talán a végeredmény másabb. Én akkor szoktam kelt tésztást tejjel készíteni ha édes lesz a töltelék és maga a tészta is édesebb. Ha nincs otthon tejed akkor nyugodtan készítsd vízzel.
Jó sütögetést: BackerMan

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-11-23 10:36

Köszi a gyors választ:) tej is van itthon meg víz is:) De mivel sajttal, sonkával akarom megtölteni, akkor a tanácsod alapján vízzel készítem. Beszámolok a végeredményről. Szép hétvégét: Gabi

Föfi Kata
Föfi Kata Fri, 2012-11-16 19:19

Hogy ez milyen jó ötlet! Nem bonyolult, mégis nagyon látványos! Biztos, hogy megsütöm! Én is gratulálok! Föfi Kata

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-11-16 10:54

Ügyes, ötletes, jópofa és nagy valószinüség szerint finom is:) Mivel 2 lapot helyezek egymásra úgye jól értem, hogy ebből 2 adag "napraforgó" lesz? Gratulálok!

554
finomliszt 55 dkg
joghurt 140 g
napraforgó olaj 3 ek
cukor 1 ek
1.5 tk
élesztő 3 dkg
víz 1.8 dl
tojás 1 db
tehéntúró 40 dkg
vöröshagyma 0.5 közepes fej
tejföl 4 ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
tojás 1 db
szezámmag 1 ek