Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Napraforgó kesu crisp

Napraforgó kesu crisp
Napraforgó kesu crisp
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az illata sülés közben a fűszerezett sült csirkére emlékeztet, és az íze sem marad távol tőle. Az egyik új kedvenc lett nálunk.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A napraforgómag magas zsírtartalmú, E-vitaminban gazdag.

Nyálkalerakódás, izzadás esetén, hosszas meghűlés orvoslására használják. Prosztata problémák, ideggyengeség, magas koleszterinszint és vizelési gondok esetén is segíthet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A napraforgómagot ledaráljuk.
  2. A fűszereket és a sót az őrölt napraforgómagba keverjük. A legegyszerűbb egy habverővel egyenletesen elkeverni.
  3. A tojást is hozzáadjuk, elkeverjük.
  4. A kesudiót vajjá aprítjuk turmixgépben, többször le kell kaparni a turmix faláról.
  5. A kesudió vajat is belekeverjük.
  6. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  7. Fél méter zsírpapírt leterítünk a munkalapra. Ráhalmozzuk a napraforgómagos masszát.
  8. Egy másik darab fél méter zsírpapírral befedjük, és 4-5 mm vastagra kinyújtjuk. Négyzet alakúra formázzuk úgy, hogy a szélek kilógó részeit a lyukakba toldjuk be, és még egyszer átfutunk rajta a nyújtófával. Egy kb. 25cm x 25cm-es lapot kell kapjunk.
  9. A felső zsírpapírt lehúzzuk és kidobjuk. 5 oszlopra és 5 sorra vágjuk a napraforgólapot.
  10. A zsírpapírral együtt egy sütőlapra vagy tepsire emeljük, és 12-15 perc alatt készre sütjük.
  11. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  12. A crispek alól óvatosan lefejtjük a zsírpapírt. Az alányúlásos módszer itt nem válik be, mert a papírt eltépi.
  13. Dobozban egy hétig eláll.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 923
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

criszpsz, reform sós rágcsa, kesudiós rágcsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

126
napraforgómag 200 g
bazsalikom 0.5 teáskanál
kakukkfű 0.5 kk
turbolya 0.5 teáskanál
0.5 teáskanál
fokhagymapor 0.5 teáskanál
tojás 1 db
kesudió 50 g