Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Napraforgómagos csigák

Napraforgómagos csigák
Napraforgómagos csigák
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerestem valami sós harapnivalót, ami nem a klasszikus pogácsa... erre a gyöngyszemre akadtam, ami gyorsan belopta magát a baráti kör szívébe...

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

  • 75 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 1 tk cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 dl napraforgó olaj

Töltelékhez:

  • 20 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 2 kk só
  • felvert tojásfehérje a mázhoz
  • napraforgómag a szóráshoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a lagyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a sóval és az olajjal együtt.
  2. A tésztát gyorsan összegyúrjuk és anélkül, hogy megvárnánk amíg megkel, 1 cm vastagra nyújtjuk.
  3. A margarint összekeverjük a tojássárgájákkal és a sóval, majd a masszát a kinyújtott tésztára kenjük. A tésztát két oldalról feltekerjük a közepéig, és a közepén kettévágjuk.
  4. A tekercseket 2 cm vastag csigákra szeleteljük. Lapjukkal felfelé rakjuk őket a sütőlapra, megkenjük felvert tojásfehérjével, és megszórjuk napraforgómaggal.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg szépen meg nem pirulnak.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 583
elküldve: 3
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt napraforgómagos csigák, mini sós csigák magosan, magos csigák

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

e.balka
e.balka Wed, 2015-07-01 13:23

kedves Móni, az egész töltelék úszik a sütő aljában sütés közben:-( Mit csináltam rosszul? Ugyan margarin nem volt itthon ezért vajat használtam, de mindkettő zsiradék és mindkettő folyóssá válik hő hatására..

Torma
Torma / Torma Thu, 2012-10-11 23:14

Kedves Móni!
Keleszted sütés előtt, vagy egyáltalán nem? Szépek nagyon! Torma :)

Torma
Torma / Torma Sat, 2012-10-20 05:10

Köszönöm! Ez majdnem ugyan az, mint a Terike vajdasági sos sutije...most csináltam meg, szuper! A tiedet is kiprobalom, mert tetszenek a csigák! Üdv, Torma :)