Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Napraforgómagos keksz

Napraforgómagos keksz
Napraforgómagos keksz
55 perc / előkészület: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem készült a kekszekről külön-külön fotó. Ez a keksz a bal oldali keksz a fotón. A receptet a Süssünk örömmel sorozatban találtam, de változtattam rajta.

Ha robotgéppel készítjük kicsit ragadhat, ezért kb. 1 órára betettem a hűtőbe. Mivel még akkor is kicsit lágynak éreztem, adtam hozzá még kevés lisztet. Semmi baja nem származott tőle.

hozzávalók / 6 adag

Tészta összeállítása

Napraforgózás

ajánlat

Aki szereti a magvas, étcsokoládés kekszeket, annak javaslom.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta összeállítása

  1. Simára keverjük a hideg margarint, a cukrokat, a tojást és a sót.
  2. A száraz anyagokat (liszteket, sütőport és zabpelyhet) is összekeverjük.
  3. Kézzel vagy robotgéppel az egészet jól összedolgozzuk. A csokoládét nagyobb darabokra törve a masszához adjuk.
  4. Ha szükséges betesszük a hűtőbe, ha nem, akkor előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük.

Napraforgózás és sütés

  1. A napraforgómagot egy lapos tányérba szórjuk. A tésztát kb. 3 cm átmérőjű golyócskákra formázzuk és meggörgetjük a napraforgómagban, hogy ráragadjon a mag. (Ha szükséges, a ragadás miatt, kezünket kicsit lisztezhetjük.)
  2. A tepsibe tesszük a golyócskákat egymástól kicsit távolabb és villával ellapítjuk kekszformára. Ebből a mennyiségből kb. 50 db lesz. Ha ragad a villa, hideg vízbe mártjuk.
  3. Ha mindegyik napraforgómagos golyó/keksz a tepsiben van, mehet a sütőbe kb. 10 percig. Figyelni kell, mert minden sütő másképpen süt. Ne égjen nagyon meg! A tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd rakjuk rácsra tett sütőpapírra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 624
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

magvas keksz, csokis-szotyis keksz, szotyoládéba forgatott édes keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

533
margarin 10 dkg
1 csipet
porcukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 teáskanál
tojás 1 db
teljes kiőrlésű liszt 5 dkg
finomliszt 8 dkg
sütőpor 1 ek
zabpehely 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgómag 15 dkg