Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Napsütötte spanyol lencseleves

Napsütötte spanyol lencseleves
Napsütötte spanyol lencseleves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amidőn Réka vala külföldi munkás.....szóval egy spanyol kolléganőnk egy hideg téli napon a hegyekben készítette a közös ebédet...az illata mesés volt, az íze pedig szívünkbe lopta a nyarat. Ennyi zöldséget egy tálban már régen láttunk... A furcsa mindenkinek a cukkini volt a levesben, hiszen a kelet-európaiakra nem jellemző ezen zöldség használata ily formán. Laktató, ízekkel teli és meleg. A receptet Mónica Repáraz Gómara-tól (Móni) -kedves receptgyűjtő ezt ne feledd, nem az én kreálmányom, ezt így éreztem helyesnek-  kaptam, és megfőztem a családnak, az evést csendes hümmögések kísérték. Örömmel konstatáltam a sikert. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha szeretitek a csípőset, készülhet csípős kolbásszal, csípős füstölt paprikával, csípős paprikával. A chorizo mellé akár hús is tehető az ételbe, hogy gazdagítsuk, a kolbászt helyettesíthetjük szalonnával is, vagy vegyesen is belerakhatjuk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és üvegesre sütjük, majd rádobjuk az összenyomott fokhagymát is, illatáig sütjük, majd rádobjuk a kolbászt is, ha akarunk tenni bele. Ezt picit megfuttatjuk. Közben felaprítjuk a zöldségeket, és megmossuk a lencsét. (Aki szeretné, beáztathatja előző este, én nem szoktam.) A paradicsomnak lehúzzuk a héját, akit zavar, kiszedheti a kocsonyás, magos részt, és csak a húsát teszi majd bele felkockázva. Amikor a hagyma kész, rádobjuk az összes zöldséget, picit megpirítjuk, és rászórjuk a füstölt pirospaprikát. Óvatosan, mert már a kolbászból kisült a paprikás íz egy része.
  2. Ezt követően befűszerezzük, és felöntjük annyi lével, hogy 0,5 ujjnyira ellepje, és készre főzzük. Közepes lángon, hogy kicsit bugyogjon, de ne forrjon. Ízlés szerint tehetünk még bele egy kisebb babérlevet is, hogy kihozza a lencse ízét. De ez nincs az eredeti receptben. Körülbelül 40-50 perc alatt elkészül.
  3. Tálaljuk, és melegen fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 291
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Világom ízei

Mióta szakács: 2014.10.28.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves gazdagon

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nador
nador Sun, 2019-04-14 12:16

Kedves Világom Ízei!

Nagyon köszönöm a receptet! Ma elkészítettem, és mennyei lett!
Üdv,
Ancsa

301
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 kis db
zeller 1 kis db
cukkini 1 kis db
lencse 10 dkg
1 teáskanál
bors 1 csipet
ételízesítő 1 teáskanál
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
paprika 0.5 db
paradicsom 1 kis db
burgonya 1 közepes db
chorizo 10 dkg
víz 1 l