Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Naranccsal - almával sült kacsamell

Naranccsal - almával sült kacsamell
Naranccsal - almával sült kacsamell
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok kacsasült receptet olvasgatva hoztam össze. Igazán puha sült lett az eredménye. Köretként rizst, párolt zöldségeket, és párolt vöröshagymát adtam hozzá (a sült gyümölcsöt is megeheti mellé, aki szereti).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamellet a rozmaring kivételével az összes fűszerrel körbeszórjuk, és hagyjuk úgy kb 1-1,5 órát állni.
  2. Addig a narancsot meghámozzuk úgy, hogy a fehér része lehetőleg mind lejöjjön. Az almát megmossuk, kimagozzuk és gerezdekre vágjuk.
  3. A kacsamellet  forró serpenyőben minden oldalán hirtelen megsütjük. (A bőrénél kezdjük.) Csak annyira, hogy a hús kérget kapjon. (Így nem szárad ki a hús.)
  4. Tepsibe tesszük a húst bőrével felfelé. A serpenyőből a zsírt is ráöntjük, rászórjuk a rozmaringot, körberakjuk az almagerezdekkel, és a narancsgerezdekkel. Kb 0,5 dl vizet öntünk még alá, és alufóliával befedjük. Előmelegített sütőbe rakjuk.
  5. Fél óra múlva a fóliát levesszük, a sütőt 190 fokra mérsékeljük, majd ismét fél óra múlva 160 fokra vesszük vissza a hőfokot, és a húst fordítjuk. Így sütjük még kb fél órát, és a húst még kétszer fordítjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 202
elküldve: 3
receptkönyvben: 87
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött kacsasült, almával és naranccsal töltött kacsamell, sült kacsamell töltve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rontó
Rontó / Rontó Fri, 2014-05-23 22:43

Még sosem sütöttem kacsát semmilyen formában, mindent betartottam (kivéve, hogy a végén felcseréltem a 2 sütési metódus alatt, hogy mikor van felül és alul a bőre, hogy az utolsó szakaszban felül legyen, hogy jól megpiruljon), nagyon finom lett, vaj puha, isteni! de azért nagyon drágállom, 1 db kacsamell 1800 ft volt és úgy összetöpörödött a sütés során, hogy ez 2 adag volt nálunk, nem 4.
na de ha a mocskos anyagiakat félretesszük, akkor remek recept és nagyon finom lett!

Arthemis77
Arthemis / Arthemis77 Sat, 2014-05-24 06:52

Sajnos ha nem házi kacsát vásárol az ember akkor nagyon össze esik. Mi is csak ritkán veszünk, de az íz kárpótol az áráért. Örülök hogy ízlett.

185
kacsamell 1 db
zsálya 1 tk
majoranna 1 tk
0 ízlés szerint
szójaszósz 2 ek
rozmaring 0.5 tk
alma 1 db
narancs 1 db