Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancs-karamella krémtorta

Narancs-karamella krémtorta
Narancs-karamella krémtorta
90 perc / előkészület: 45 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tejszínes csokoládé - karamell - narancs könnyű ízvilága harmonizál a tortában.

hozzávalók / 12 adag

A pavlova-alaplaphoz

A csokoládé krémhez

A narancsos grillázshoz

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pavlova-alaplaphoz felverjük a tojásfehérjét az ecettel és kicsi sóval, majd apránként hozzáadjuk a keményítős porcukrot. A kész habot sütőpapírra halmozzuk, a kívánt formában. 110 °C-ra előmelegített sütőben roppanósra szárítjuk.
  2. A csokoládé-krémhez való tejszínt összeforraljuk a cukorral. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat és a kakaót. Ezután pár órát dermedni hagyjuk. Majd elektromos habverővel átkeverjük, és kanalanként hozzáadjuk a narancslevet. Még hagyhatjuk hideg helyen várakozni az összeállításig.
  3. A narancsos grillázs elkészültéhez karamellizáljuk a cukrot, ezután hozzáadjuk a vajat, majd az apróra vágott narancshéjat és végül a pirított diót. Kivajazott tálra öntjük meghűlni.
  4. A pavlova-alaplapra kerülő karamell-mázhoz megolvasztjuk a cukrot, és összekeverjük a vajjal és tejjel. Ezzel vonjuk be a mostanra már kihűlt lapot.
  5. Az összeállításhoz folpackkal kibélelünk egy hosszúkás formát, és belekanalazzuk a csokoládékrémet. A közepében mélyedést formálunk, és ebbe morzsoljuk a narancsos grillázst. Erre borítjuk a karamell-mázzal bevont pavlova-alaplapot. Folpackkal letakarjuk, és egy estét pihentetjük - a lényeg, hogy eléggé megdermedjen a csokoládé.
  6. Következő lépésként tálcára borítjuk a tortát, és kicsomagoljuk. A tetejét díszíthetjük a maradék narancsos grillázzsal és narancs szeletekkel.
  • sütési hőfok: 110°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 142
elküldve: 2
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

delpufi

Mióta szakács: 2013.03.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, Valentin-nap
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: torta
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habcsóktorta, karamellás pavlova, narancsos pavlova

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

706
tojásfehérje 3 db
1 csipet
ecet 0.5 ek
porcukor 10 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
habtejszín 5 dl
cukor 30 dkg
vaj 40 dkg
cukrozatlan kakaópor 20 dkg
narancslé 6 evőkanál
cukor 15 dkg
dió 6 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
vaj 3 dkg
cukor 15 dkg
margarin 3 dkg
tej 2 ek