Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsaromás linzer

Narancsaromás linzer
Narancsaromás linzer
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredetije erica78-é. Én tovább fejlesztettem kedvemre. Köszönet érte. Még nem próbáltam, de biztosan más aromával is jó. A fényképen nem látszik annyira, de szép halvány rózsaszín lett.  Másféle aromától más színt kap valószínűen. Legközelebb kipróbálom én is.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Bármikor fogyasztható aprósüti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a lisztet, zsírt, margarint, porcukrot, tojást, tejet, sütőport, aromát és a sót (robotgép).
  2. Lisztes felületen fél ujjnyira nyújtjuk, és kiszaggatjuk, egy teli és egy lyukas formával. (Most a virágformát használtam.)
  3. A sütőt előmelegítjük, és a tepsit kibélelejük sütőpapírral.
  4. A tésztát besorakoztatjuk a tepsibe, és kb. 10-15 percig sütjük. Akkor jó, ha már barna az alja.
  5. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd összeragasztjuk a lekvárral.
  6. Tetejüket porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 846
elküldve: 4
receptkönyvben: 141
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

linzer, lekváros linzer, zsírral készült linzer

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

765
finomliszt 50 dkg
sertészsír 10 dkg
margarin 10 dkg
porcukor 15 dkg
tojás 1 db
tej 3 ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
narancsaroma 15 ml
lekvár/ dzsem 8 ek
porcukor 1 ek