Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancskocsonya

Narancskocsonya
Narancskocsonya
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az édességet régóta el akartam készíteni, de csak télen jött el az idő rá, mivel olyankor van narancsszezon.smiley

Jellegzetes török cukrászdákban kapható édesség.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatinlapokat 5 percre vízbe áztatjuk.
  2. Összekeverjük a narancslével és a cukorral. Közepes lángon addig főzzük, amíg el nem olvad a cukor és a zselatin.
  3. Ha megfőtt, kis tálakba vagy poharakba öntjük, és hűtőbe tesszük. Egy éjszakát állni hagyjuk.
  4. A hűtőből kivéve pekándiót reszelünk rá.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 322
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
119 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyha: török
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

török narancskocsonya, narancszselé, Portakal Peltesi

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyanyus
nyanyus Sat, 2012-01-21 10:52

Szia Művészúr!
De jó kis recept ez! Köszi, hogy közzétetted. A gyümis kocsonya az nyerő nálunk, úgyhogy be is szerzek narancsot és el kell hogy készítsem.
köszi

szasztisz
NapsütötteVidékünkön / szasztisz Sat, 2012-01-21 13:49

Örülök :) :) neki, úgy is csinálhatod, hogy kettévágsz egy nagy narancsot, kiszeded ÓVATOSAN a belét, és abba öntöd a narancsot :) , Ha megszilárdul, cikkekre vágod. Üdv.:Művészúr :)

362
narancslé 6 dl
lapzselatin 6 db
cukor 20 dkg
pekándió 5 dkg