Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancskrém

Narancskrém
Narancskrém
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom desszert. A narancslének felét helyettesíthetjük száraz fehérborral.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral a kézi mixerrel 5 perc alatt krémesre keverjük.
  3. A naracslevet felmelegítjük. A kifacsart zselatint a narancslében felolvasztjuk.
  4. Hozzákeverjük a likőrt, és az egészet a tojáskrémhez keverjük. Kb. 10 percre hidegre tesszük.
  5. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemény habba verjük, majd egymás után a kocsonyásodó krémhez keverjük.
  6. Poharakba osztjuk, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 355
elküldve: 0
receptkönyvben: 124
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zselés narancskrém, tejszínes narancskrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Akiteki
Akiteki Mon, 2012-07-02 11:18

8 lap zselatin??? Az már visszapattan a hűtőajtóról.

296
lapzselatin 8 db
tojás 4 db
cukor 75 g
vaníliás cukor 1 csomag
narancslé 375 ml
narancs 3 közepes db
likőr 3 ek
habtejszín 200 g