Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancskrémleves

Narancskrémleves
Narancskrémleves
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már rég ki akartam próbálni, hogy milyen a narancslé tejszínnel, mert amúgy szeretjük a tejszínes gyümölcsleveseket. A fűszerezés sem okozott gondot,  egyedül a narancshéjjal nincs jóban minden családtagom,  nem szeretik se túróban, se süti tésztájában. Ezért előre figyelmeztettem őket, hogy ez a leves, hogy készült. Mégis ízlett még az ellenzéknek is, mert a tálaláskor már nem volt jelen a "bűnös" narancshéj. Lehet, hogy akár el is hagyható belőle a narancshéj, mert ha túlzásba visszük, akkor kicsit kesernyés íze lesz a levesnek.

A "legnehezebb" (igazából időigényes)  feladata a narancs felkockázása volt, mivel még a hártyáitól is meg kellett szabadítani. Ha erre kitalálok egy jó módszert, majd felteszem - vagy ha tud valaki egyet, szóljon légyszi!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1-2 narancs héját lereszeljük, és a cukorral meg a fűszerekkel összekeverjük.
  2. A narancsokat meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  3. A narancslevet - 0,5-1 dl kivételével -  feltesszük forrni, és hozzáöntjük a narancs héjával elkevert fűszereket. Mindössze 5 percig forraljuk, aztán finom szűrőn átszűrjük.
  4. A félretett narancslével csomómentesre elkeverjük a lisztet, és hozzáadjuk a tejszínt. A leszűrt narancslevet felforraljuk, majd belekeverjük a tejszínes habarást. 1 percig forraljuk, majd lefedjük, és félretesszük.
  5. A felkockázott narancs darabokat a tányérokba elosztjuk, és rámerjük a levest melegen.
    De megvárhatjuk, amíg a leves szobahőmérsékletűre hűl, és a tetejére szórjuk a narancsdarabokat.
    És ha maradna, hűtve is finom.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 589
elküldve: 6
receptkönyvben: 129
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

narancsos krémleves, krémleves narancsból, tejszínes narancskrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

487
narancs 4 db
narancslé 1 l
habtejszín 2 dl
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 2 evőkanál
narancshéj 1 tk
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
1 csipet
gyömbérpor 0 ízlés szerint