Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancslekváros zserbó

Narancslekváros zserbó
Narancslekváros zserbó
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban nem nagyon szerettem a zserbót, mert mindig száraznak találtam. Amikor elkezdtem sütögetni, akkor a Magyar Konyha legjobb receptjei között találtam ezt a receptet, és "zserbót süssél" kívánságkor ezt próbáltam ki. Nagy sikere volt, egyáltalán nem hasonlít "gyerekkorom zserbójához", sőt azokhoz sem, amiket mostanában kóstoltam. A narancslekváros változat úgy történt, hogy a karácsonykor készített narancslekvár nekem is nagyon keserű lett, és megmaradt. Itt viszont tökéletesen megegyezett a diós cukorral... További ötlet még, hogy az üvegek alján kallódó lekvárokat össze lehet borítani, és vegyes gyümölcslekvárosan elkészíteni. A csokizás a tetején a férjem reszortja, ő ebben utolérhetetlen a családban.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

  • 20 dkg dió (darált)
  • 2 ek cukor (ízlés szerint)
  • 20 dkg narancslekvár (vagy bármilyen lekvár, akár vegyesen is az üvegek aljáról))
  • 20 dkg csokoládé (olvasztott, a tetejére)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meglangyosított tejbe beleteszünk egy kis cukrot,1 ek lisztet és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a cukorral ,sóval, szódabikarbónával, összemorzsoljuk a margarinnal.
  3. A két tojássárgáját összekeverjük a rumaromával, ráöntjük a lisztes keverékre.
  4. A megfuttatott élesztőt is hozzáadjuk, majd alaposan összegyúrjuk.
  5. A tésztát legalább 1 órán keresztül hűtőben pihentetjük. Ezalatt ledaráljuk a diót, összekeverjük ízlés szerint cukorral.
  6. A tepsit vajjal kikenjük.
  7. A tésztát háromfelé osztjuk, az első lapot a tepsibe fektetjük, ezt megkenjük bőven lekvárral, és megszórjuk a dióval. A második lappal ugyanígy dolgozunk, majd ráborítjuk a harmadik lapot is. A felső lapot megszurkáljuk.
  8. Kicsit pihentetjük (kb .fél órát), majd előmelegített sütőben megsütjük (ez nálam kb. fél óra takaréklángon).
  9. A tetejét olvasztott csokival bevonjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 816
elküldve: 2
receptkönyvben: 122
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág76

Mióta szakács: 2012.01.03.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zserbó narancslekvárral, lekváros diós sütemény, réteges süti, gerbeaud

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Virág76
Virág76 / Virág76 Sun, 2012-12-16 23:03

25x25 cm-ben szoktam sütni.Remélem nem késtem el a válasszal.Kellemes ünnepeket,jó készülődést kívánok! Virág

Tamika7
Tamika7 / Tamika7 Sun, 2012-05-13 19:54

Kedves Virág76!

Nagyon szépen köszönöm ezt a fantasztikus receptet!
Nagyon finom lett és ami a legfontosabb finom puha!Pont jó!
Sajnos a cukrászdában az ára az egekben van és bevált receptem még nem volt!
De ez a recept ZSENIÁLIS ÉS FINOM!!!!Családunk minden tagja dicsérettel illette!
KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!Üdv:Tamik7

Virág76
Virág76 / Virág76 Sun, 2012-05-13 21:04

Kedves Tamika!
Nagyon örülök,hogy ennyire ízlett! Mindig megtiszteltetésnek érzem azt is,hogy kipróbálják ( kipróbáljátok ) az általunk kedvelt receptet, de amit írtál,különösen jól esett! Én köszönöm a dícséretet! Szeretettel üdvözöllek : Virág

1001
finomliszt 60 dkg
margarin 30 dkg
tej 1 dl
élesztő 1.5 dkg
tojássárgája 2 db
szódabikarbóna 1 csipet
rumaroma 12 ml
1 csipet
cukor 10 dkg
vaj 1 ek
dió 20 dkg
cukor 2 ek
narancslekvár 20 dkg
csokoládé 20 dkg