Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsleves

Narancsleves
Narancsleves
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, ízletes leves, mindekinek csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  narancsok levét kifacsarjuk, személyenként 2,5-3 dl lével számolva. 
  2. 3-4 narancsot késsel meghámozunk, és apró kockákra vágunk.
  3. A levet feltesszük főni (egy keveset félreteszünk) 1 narancs reszelt  héjával, fahéjjal, szegfűszeggel, sóval, mézzel és a mazsolával.
  4. Míg fölforr, a félretett narancslében csomómentesre keverjük  a pudingport,  és ezt is a narancsléhez adjuk.
  5. A fűszeres narancslét  forrni hagyjuk pár percig, míg kicsit besűrűsödik, közben beletesszük a kockára vágott narancsokat és a tejszínt.
  6. Hidegen, tejszínhabbal tálaljuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 54 254
elküldve: 35
receptkönyvben: 812
elkészítve: 55/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica

Mióta szakács: 2009.10.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

mazsolás-mézes-tejszínes narancsleves

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilica
Lilica Wed, 2015-01-21 16:38

Nagyon finom! A 2 éveseim is imádták! Köszönöm!

Timpo8
Timpo8 Wed, 2014-12-24 06:26

SOS! Biztos, hogy habtejszínnel főzzük a levest? Köszönöm a választ!!

Csibaba13
Csibaba13 Fri, 2014-05-02 16:30

Kedves Vica!
Volt egy jó pár narancsom,nem tudtam mit kezdjek vele... Rátaláltam a levesedre...Elkészítettem nagyon -nagyon ízletes! köszönöm szépen a receptet!
Minden jót kívánok!
Üdv: Csibaba 13

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Fri, 2013-08-02 21:09

Nagyon finom nyári hűsítő ez a leves! :)
Igaz én 2 liter Happy Day narancsléből csináltam, és 3 narancsot kockáztam bele levesbetétnek, de valami isteni lett.

Judit 77
Judit 77 Sun, 2012-12-30 15:48

Mindenkinek szívből ajánlom elkészíteni ezt az isteni finom levest!! Szenteste került az ünnepi asztalra, egyszerű és mennyei! Köszönöm a receptet, a családom nevében is! :)

lnmariann
lnmariann Fri, 2012-12-14 17:08

Fehérborral készítettem el tavaly karácsonykor. A tetejét megszórtam pirított szeletelt mandulával. Isteni finom volt! :)

Így lett kicsit ünnepélyes ez a finom leves. :)

Momo-chan
Momo-chan Mon, 2012-07-30 15:17

Az egyik legfincsibb leves. Örülök, hogy megtaláltam. Köszi ezt a fantasztikus receptet. :D

stüncibogyó
stüncibogyó Mon, 2012-02-13 23:30

Isteni finom! A recepted szerint csináltam,de már legalább 20x. Csak most véletlen belebotlottam,gondoltam megírom. A férjem kedvence lett! Köszönjük!

csevike
csevike Sat, 2012-01-07 11:24

ÉN happyday 100%-os naranccsal készítettem és isteni lett! Mentve a nyári forróságba és a karácsonyi menübe is sanszos :-)

Líbia
Líbia Wed, 2011-12-28 13:11

Az egész családot elvarázsolta karácsonykor! Köszi!

elzsabo
elzsabo Tue, 2011-12-20 21:52

Felteszem, jobb ha kifilézi az ember a narancsot, különben keserű lesz az egész...múltkor ugyanis a kacsához készült narancsszósszal jártam így, nem hártyáztam le eléggé, keserű is lett kicsit.

Lucaaa
Lucaaa Sun, 2011-05-01 22:35

Ah, ez valami gyönyörűség! Elképzeltem, és biztos nagyon finom lehet. Tuti kipróbálom. Köszi a receptet!
Üdv: Luca

afonyatimi
Anyukám receptjei / afonyatimi Sun, 2011-01-02 20:02

Karácsonyra ilyet készítettem, egy kis változtatással, ami persze elrontotta az egészet, de ez az én hibám. A mazsola helyett kandírozott narancshéjat raktam bele. Az volt a baj, hogy még melegen, és így megkeseredett tőle a leves. Minden esetre köszi a receptet, újra fogok vele próbálkozni!

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2010-12-17 11:29

Kedves Vica
Nagyon finom ez a leves! A mazsolát kihagytam, viszont raktam bele almát és egy filteres csipkebogyóteát is. Forrón és hidegen is kitűnő! Save for later...:-)
Üdv
Tímea

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Fri, 2010-01-29 09:19

Hű, jó kis üditő leves, bár inkább a nyári forróságban tudom elképzelni, ahogy a jó hideg, gyümölcsös 'lé' felfrissíti az embert. Talomba tettem, s mivel ilyenkor van narancs szezon, azért télen is el fogom készíteni.:)

465
narancslé 12 dl
narancs 4 db
vaníliás pudingpor 1 csomag
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 8 db
1 csipet
méz 2 ek
mazsola 0.5 marék
habtejszín 2 dl