Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsleves habgaluskával

Narancsleves habgaluskával
Narancsleves habgaluskával
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy cukorbetegeket összefogó egyesülettől kaptam ajándékba - amit egy soproni sortársuk küldött be hozzájuk - egy diétás fogásokat tartalmazó kiadványukkal együtt. Abban javasolják, hogy a sorbitot folyékony mesterséges édesítővel helyettesítsük. Jelen hozzávalókkal elkészítve 182 kcalt, 27,8 g szénhidrátot tartalmaz (a szakértő szerint).
CUKORBETEGEK és FOGYÓKÚRÁZÓK IS bátran fogyasszák! Isteni és különleges íze van, ünnepi alkalomra is megfelelő.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jól megmosott narancsok héját lereszeljük, és egy kis edénybe félretesszük (máskor felhasználjuk), majd a narancs levét alaposan kifacsarjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi narancslevet, a joghurtot, a vaníliát, az édesítőszert, és habosra turmixoljuk. Behűtjük, amíg a habgaluskákat elkészítjük.
  3. A tojásfehérjéket csipetnyi édesítővel kemény habbá verjük. Ezt követően evőkanállal egy edény forró vízbe szaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát 1-2 percig főzzük, majd lecsepegtetve a hideg levesre tesszük.
  4. Végül tálaljuk.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 325
elküldve: 11
receptkönyvben: 267
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

AGI-22

Mióta szakács: 2011.06.05.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

diétás narancsleves, habgaluskás narancsleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

174
narancs 2 db
narancslé 4 dl
joghurt 4 dl
vanília 0.25 db
tojásfehérje 4 db
édesítőszer 6 g