Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos cannoli

Narancsos cannoli
Narancsos cannoli
34 perc / előkészület: 30 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cannoli egy szicíliai édesség, amolyan fánkféle, eredetileg csak a karnevál idején készült, de ma már Olaszországban egész évben kapható. Ha ott járok, sose hagyom ki, hiszen nagyon finom. A tölteléke krémes ricotta, csoki és gyümölcsdarabok. Nos, én ezzel a recepttel egy kicsit eltértem a hagyományostól, a tésztájába narancslikőr került, a töltelék pedig lágy, narancsos tejszínhab.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és folpackba csomagolva min. 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát enyhén lisztes felületen vékonyra, 1-2 mm-es vastagra kinyújtjuk, és 8-10 cm-es köröket szaggatunk, amelyeket fémrolóra tekerünk úgy, hogy az összetételnél tojásfehérjével megkenjük, és egymásra ragasztjuk a tésztavégeket.
  3. A rolókat csövestől bő, forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat, és lehúzzuk a csőről.
  4. A rolókat megtöltjük a tejszínhabbal, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Töltelék

  1. A tejszínt habbá verjük, porcukorral édesítjük -szükség szerint,- és hozzáreszeljük a narancs héját. Csillagcsöves habzsákba töltjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 28 624
elküldve: 8
receptkönyvben: 446
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
111 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

olasz édesség, olasz habos édesség, narancshabos roló

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

380
finomliszt 25 dkg
vaj 5 dkg
porcukor 2 csapott ek
tojássárgája 2 db
cointreau 2 ek
szódavíz 50 ml
1 csipet
habtejszín 250 ml
narancshéj 1 narancsból nyert
porcukor 1 ek