Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos cikóriasálata

Narancsos cikóriasálata
Narancsos cikóriasálata
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cikoriát azért áztatom forró vízbe, mert elvesz a keserűségéből.


hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cikória külső leveleit eltávolítjuk, az alsó részt levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. Késsel kivágjuk a torzsáját. Körülbelül 1 órát forró vízben áztatjuk. Majd lecsepegtetjük és leveleire szedjük.
  2. A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héját is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük.
  3. A dresszinghez az összes hozzávalót simára keverjük. Ízesíthetjük frissen préselt narancslével és narancshéjjal.
  4. A cikórialeveleket és a narancsfiléket összevegyítjük a dresszinggel, majd salátás tányérra rakjuk.

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 332
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

cikóriasaláta naranccsal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

183
cikória 500 g
narancs 2 db
citromlé 1 ek
cukor 0.5 teáskanál
0.5 tk
mustár 1 tk
joghurt 2 ek
tejföl 3 ek
napraforgó olaj 2 ek
zöldbors 1 tk