Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-citromos muffin

Narancsos-citromos muffin
Narancsos-citromos muffin
38 perc / előkészület: 18 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kedvenc téli muffinom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kifacsarjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, habverővel hozzákeverjük a tojásokat, a gyümölcsök lereszelt héját és levét, majd a cukrot.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a masszához keverjük.
  4. A sütőformát kivajazzuk, belekanalazzuk a tésztát, előmelegített sütőben 185°C-on kb. 20 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral szórhatjuk.
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 047
elküldve: 2
receptkönyvben: 39
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citrusos muffin, téli gyümölcsös muffin, citromos-narancsos muffin

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nimiria
Nimiria Wed, 2015-01-21 15:35

Nekem is odaégett kicsit az alja, de nem is ez volt a fő baj. Keserű, fura íze lett. Nem tudom, hogy a narancshéj vagy mi reagált a melegre így, de már sütés közben is éreztem, hogy fura szaga van.

asztaloszsu
asztaloszsu / asztaloszsu Wed, 2014-02-26 19:56

Nekem sajnos nincs módon légkeverésében sütni, de azt hiszem többet narancs- és citromleves mufinnal nem kísérletezem. Amúgy is a kakaósak jobban ízlenek általában, azzal pedig ilyen gondok nincsenek.

asztaloszsu
asztaloszsu / asztaloszsu Tue, 2014-02-11 19:41

Még soha nem jártam így sem muffin sem más recepttel, de ebből két adag került a szemeteskosárba. Negyven perc sütés után az alja már égett volt, a teteje mondjuk jó, de a közepe ehetetlenül nyers. Mikor elmeséltem egy barátomnak ő is elkérte a receptet és 15 dkg-mal több lisztet tett hozzá, mint az alaprecept, mégis ugyanaz lett az eredmény. Azóta sem értem mi lehetett a baj, mivel nem első muffinomat sütöm...

Pimkie_
Pimkie / Pimkie_ Wed, 2014-02-12 10:53

Sajnálom, hogy nem sikerült és fogalmam sincs, mi lehet a gond. Ami hirtelen eszembe jut, az talán az, hogy esetleg jóval nagyobb gyümölcsöket használtál, mint amekkorákat én, s ha azok nagyobbak, akkor több a gyümölcslé is, amitől esetleg nehezen sül át a tészta. Ez a tészta alapból hígabb, mint egy szokványos muffin tészta - de ha már nem az első muffinodat sütöd, akkor tudod, s akkor azt is tudod, hogy ilyen jellegű tésztából kisebb muffinokat formálunk. Esetleg túl sok tésztát kanalaztál egy muffinformába, s emiatt sem sült át. Légkeveréses módon sütve nekem soha nem ég meg a sütemények alja - sem muffiné, sem másé.

399
citrom 2 db
narancs 2 közepes db
tojás 2 db
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 kávéskanál