Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos csillagocskák

Narancsos csillagocskák
Narancsos csillagocskák
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű és elronthatatlan...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 tojásfehérjét egy csipet sóval, fokozatosan hozzáadott cukorral, kemény habbá verünk. Összekeverjük a lisztet és a mandulát, hozzáadjuk a vajat, narancslekvárt, összedolgozzuk, majd tojáshabbal kissé lazítjuk.
  2. Az így kapott tésztát kinyújtjuk egy őrölt mandulával meghintett sütőpapíron. Kb. fél cm vastagságúra, és fel órát hűtőszekrénybe tesszük (sütőpapírral, kinyújtva).
  3. A maradék tojásfehérjét felverjük a porcukorral, és hozzácsorgatjuk a narancs levét. A tésztát csillag formájúra kiszúrjuk, és 160 fokon kb. 10 percet sütjük.
  4. A narancsos tojásfehérjével díszítjük, és megszórjuk kandírozott narancsdarabkákkal.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 220
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1177
mandula 300 g
porcukor 100 g
cukor 200 g
narancslé 1 narancsból nyert
kandírozott narancshéj 100 g
tojásfehérje 4 db
1 csipet
narancsdzsem 1 ek
fahéj 1 csipet
vaj 100 g
finomliszt 1 bögre