Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos csirke 2. - kakukkfüves burgonyapürével

Narancsos csirke 2. - kakukkfüves burgonyapürével
Narancsos csirke 2. - kakukkfüves burgonyapürével
125 perc / előkészület: 35 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami finomat akartam főzni, és ez lett belőle. Csak a különleges ízek kedvelőinek! Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A burgonyapüréhez

ajánlat

Tálaláskor narancscikkekkel díszíthetünk, ez plusz köretként is ajánlatos, feldobja a burgonyapüré ízét!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A csirkecombokat félbevágjuk, majd egyenként fűszerezzük sóval, borssal, szárnyas fűszerkeverékkel és szerecsendióval.
  2. Hőálló tál aljára kevés olajat öntünk, majd belehelyezzük a csirkecombokat, amiket szintén meglocsolunk némi olajjal.
  3. A tejszínt, a narancslevet és a mustárt csomómentesre dolgozzuk össze.
  4. Az elkészült szószt ráöntjük a húsra, és lefedve kb. 1 órán át sütjük közepes hőfokon, majd fedő nélkül aranybarnára sütjük.
  5. A sütés utolsó fázisában két narancs reszelt héját szórjuk a tetejére.
  6. A burgonyát csak a főzés végén ízesítjük kakukkfűvel (ne hamarabb, mert elveszti az aromáját!), majd elkészítjük a pürét
     

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 232
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Erchy

Mióta szakács: 2010.04.06.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkecomb naranccsal, gyümölcsös csirke kakukkfüves krumplipürével, narancsos-mustáros csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1009
csirkecomb 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
habtejszín 3 dl
narancslé 2.5 dl
mustár 1 ek
narancs 2 db
burgonya 1 kg
vaj 10 dkg
tej 3 dl
kakukkfű 0 ízlés szerint