Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos csók

Narancsos csók
Narancsos csók
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Munkahelyi készenlétből kifolyólag szobafogságra ítéltettem, muszáj volt lekötnöm az energiáimat, így született ez a fantasztikus illatú, extra narancsos desszert. Nem mondom, hogy gyors és egyszerű, de egyszer-egyszer érdemes eltölteni vele azt a röpke fél napot... Különösen, ha az embert olyan remekül kikapcsolja a konyhai alkotás, mint engem.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A habcsókhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A puha margarint, a cukrot, a vaníliát és a tojások sárgáját habosra keverjük.
  2. A lisztet, fahéjat, sütőport elvegyítjük, és a habos masszához keverjük a narancshéjjal együtt.
  3. Némi gyúrás után puha tésztát kapunk, melyet legalább 2 órán át pihentessünk hűvös helyen, folpackba csomagolva.
  4. Miután a tészta is és mi is kipihentük magunkat, nyújtsuk 3-4 mm vékonyra, szaggassunk belőle korongokat, virágokat vagy bármilyen formákat, melyeket sütőpapírral bélelt tepsin süssünk 180 fokon kb. 10 percig - vagy amíg kezd szép színe lenni.

A habcsókhoz

  1. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval gőz fölött verjük kemény habbá, fokozatosan hozzáadagolva a narancslevet és az átszitált fahéjas-vaníliás porcukrot.
  2. Amint habcsók állagú masszánk van, vegyük le a gőzről, óvatosan forgassuk bele a kandírozott narancshéjat, helyezzünk belőle kb akkora kupacokat, mint a már kész korongok sütőpapírral bélelt tepsire, és egészen alacsony hőfokon, résnyire nyitott sütőajtónál szárítsuk őket meg.
  3. Ha kihűltek, ragasszuk őket a tallérokra némi narancslekvárral.
  4. Mivel a 2 tojásfehérjéből sokkal kevesebb habcsók lesz, mint amennyi tallér a tésztából, a maradék korongokat vagy bármilyen formájú kekszeket narancslekvárral ragasszuk össze, igény szerint vonjuk be csokimázzal. Jó kis teasütemény lesz belőlük némi pihenő és puhulás után.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 855
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

narancsos habcsókos süti, narancsos habcsókos korongok, narancsos korong

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

373
margarin 13 dkg
cukor 13 dkg
tojássárgája 2 db
finomliszt 30 dkg
fahéj 1 késhegynyi
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 0.5 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslekvár 10 dkg
tojásfehérje 2 db
1 csipet
porcukor 14 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 késhegynyi
narancslé 1 evőkanál
kandírozott narancshéj 5 dkg