Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-csokis keksz

Narancsos-csokis keksz
Narancsos-csokis keksz
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a keksznek a díszítésénél kiélhetjük a kreativitásunkat. Egy dobozban légmentesen lezárva sokáig friss marad.


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A cukormázhoz

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit finomra reszeljük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A margarinnal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a csokireszeléket és a narancshéjat. Tésztává gyúrjuk.
  4. Hűtőszekrényben, fóliába csavarva fél órát pihentetjük.
  5. Ezután lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és különböző formákkal kiszúrjuk.
  6. Tepsire tesszük. (Ne érjenek össze, mert egy picit megdagadnak sütés közben.)
  7. Előmelegített sütőben 165 fokon, (légkeverésen) 180 fokon,  kb. 15 percig sütjük.
  8. Ha kihűlt, cukormázzal, csokimázzal díszíthetjük.
  9. A cukormázhoz a hozzávalókat simára keverjük és ebbe forgatjuk bele a kihűlt sütiket.
  10. A csokimázhoz pedig a csokoládét lassú tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint és már díszíthetünk is vele. Ha megdermedne, tegyük vissza a főzőlapra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 56 285
elküldve: 4
receptkönyvben: 761
elkészítve: 27/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis keksz naranccsal, csokis-narancsos keksz, csokoládés keksz naranccsal

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kilteh
Kilteh / Kilteh Sat, 2012-05-05 16:42

Egy pohár tej mellé nagyszerű ropogtatni való, biztos elkészítem még máskor is. :-)

qjudit
qjudit Sun, 2011-11-06 20:57

Megsütöttem karácsonyi próbasütésképpen és nagyon finom lett, úgyhogy fix helyet kap a karácsonyi sütilistámon :) Egy kérdésem van csak: idővel, dobozba zárva megpuhul kicsit, vagy ilyen ropogós marad, mint sütés után?
Köszi a receptet!

meggyesne_piros
meggyesne_piros Sun, 2010-11-07 16:38

Szia Kiki!

Érdeklődni szeretnék, hogy mennyi ideig áll el, meddig marad friss a keksz? Karácsonyra szeretném ajándékba sütni. Válaszodat előre is köszi, Piros.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2010-11-08 08:28

Szia Piros!
Nem romlik meg ha száraz helyen tárolod. Hosszú hetekeig élvezhető a keksz. üdv kiki

_eViKe_
_eViKe_ Wed, 2010-04-07 16:39

Szia Kiki! A cukormázat nem kell gázra tenni? Tudom, hogy buta kérdés, mert akkor a tojás lehet, hogy megsül benne, de így meg nyersen tegyem rá? :O Előre is köszi, ha válaszolsz! Szia

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-12-20 22:09

Megsütöttem, és nagyon-nagyon finom lett! Az eddigi legfinomabb keksz, amit sütöttem. :)
És még a cukormáz is sikerült! :D
Ajándékba készült, fém sütisdobozokban kerül a fa alá a szeretteimnek, Klári citromos keksze mellé. :)

Köszi a receptet!

frunyi
frunyi Thu, 2009-12-17 19:52

Megsutottem ezt a kekszes sutit es nagyon finom lett!!koszonom szepen az otletet!!!:)

kirilda
kirilda Sat, 2009-12-12 11:02

el szertnem en is kesziteni. A vegeredmeny kemeny vagy omlos, puha lesz? koszi

1190
finomliszt 50 dkg
étcsokoládé 20 dkg
tojás 2 db
margarin 25 dkg
narancshéj 2 narancsból nyert
sütőpor 2 kk
1 késhegynyi
porcukor 25 dkg
porcukor 10 dkg
narancslé 1 evőkanál
tojásfehérje 1 db
tortabevonó 10 dkg
vaj 5 dkg