Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-csokis-levendulás keksz

Narancsos-csokis-levendulás keksz
Narancsos-csokis-levendulás keksz
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt otthon egy szép nagy narancsom, amit erre a célra tökéletesen el tudtam használni.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Csokimázhoz

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládé és szőlőmagolaj kivételével a tészta alapanyagait robotgépben kikeverjük. Lágy tésztát kapunk, amiből egy rudat formálva folpackba csomagolva hűtőbe teszünk dermedni.
  2. Fél-egy óra múlva elővesszük a tésztát, és késsel kb. 0,4-0,5 cm vékony szeleteket vágunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10-12 perc alatt arany színűre sütjük.
  4. A csokoládét a szőlőmagolajjal vízgőz felett megolvasztjuk, fényesre keverjük.
  5. A kekszeket félig belemártva rácsra tesszük, levendulavirággal vagy kandírozott narancshéjjal megszórjuk, esetleg hűtőbe tehetjük dermedésig.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 x 2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 367
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

narancsos korong, levendulás tallér, csokimázas aprósütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

356
vaj 12.5 dkg
tönkölybúza liszt 30 dkg
tojás 1 db
narancslé 1 dl
narancshéj 1 tk
levendula 1 db
sütőpor 1 tk
barna cukor 8 dkg
étcsokoládé 7 dkg
szőlőmagolaj 1 ek
levendula 1 db
kandírozott narancshéj 1 ek