Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos grízpuding karamellöntettel

Narancsos grízpuding karamellöntettel
Narancsos grízpuding karamellöntettel
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű téli desszert, langyosan vagy kihűtve is finom. :)

hozzávalók / 4 adag

A grízpudinghoz

A karamellhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancslét a szójatejjel feltesszük melegedni, a búzadarát a keményítővel és a cukorral, fűszerrel összekeverjük, mikor már meleg a narancslé, hozzáöntjük, és folytonos keverés mellett besűrítjük.
  2. A kész pudingba szórjuk a kandírozott narancshéjat, és tálkákba szedjük a desszertet, az öntet kerül a tetejére. A narancslé kicsapódhat a szójatejben, de a végén nem látszik a pudingon.
  3. A karamellhez a cukrot egy edényben karamellizáljuk (keverés nélkül addig melegítjük, míg fel nem olvad és sötétbarna nem lesz), majd hozzáadjuk a narancslét és a vajat, és összeforraljuk, hogy egynemű szósz legyen.
  4. Az ánizs lecserélhető más fűszerre is pl: fahéj, vanília.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 308
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancspuding, darapuding, narancsos grízes puding

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

269
narancslé 2 dl
szójatej 3 dl
búzadara 80 g
cukor 4 ek
ánizs 1 csipet
kandírozott narancshéj 2 dkg
barna cukor 5 dkg
narancslé 4 evőkanál
vaj 1 ek