Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos kacsa meggyes-káposztás rétessel

Narancsos kacsa meggyes-káposztás rétessel
Narancsos kacsa meggyes-káposztás rétessel
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Veszprémben hihetetlen jól főznek! Ezt kell, hogy mondjam. Egy kedves panzió csodálatos, növényekkel teli, buja kertjében találtam rá erre az ételre, amely ízharmóniája egyedülálló.

hozzávalók / 4 adag

A kacsához

A réteshez

ajánlat

A kacsamell sokféle körettel tálalható. Tudom, hogy a legjobb kiegészítője a hagymás tört burgonya párolt káposztával, de amióta megismertem ezt a receptet, már kicsit másként látom a világot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamelleket tisztítás után felezzük, az esetleges csontmaradványokat eltávolítjuk. Bőrös felüket éles késsel úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele, átlósan két irányban beirdaljuk. Sóval, borssal jó alaposan bemasszírozzuk, letakarva állni hagyjuk.
  2. A hagymát apróra vágva, kicsi olajon megdinszteljük.
  3. Erre dobjuk további dinsztelés céljából az először félbevágott, majd hosszanti, vékony csíkokra szeletelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk. Hogy színét megőrizze, egy fél citrom levét rácsorgatjuk, de ecetet is használhatunk.
  4. Ha már összeesett, és elfőtte a levét, akkor a meggy levével segítsük a folyamatot, cukrozzuk, és végül az utolsó percben keverjük hozzá magát a meggyet is.
  5. A 3-4 réteslapot terítsünk ki egymásra, mindkét oldalukat kenjük meg vajjal. A tészta közepébe halmozzuk bele a picit kihűtött, már nem folyós, meggyes káposztát, tekercselés után 20-25 percre mehet az előmelegített 200 fokos sütőbe. Sütőpapírt tehetünk alá.
  6. Az egyik narancs levét kifacsarjuk, ebbe tesszük a mézet, a gyömbért és a fűszereket.
  7. Két narancsot meghámozunk, és éles késsel hosszanti irányban kivágjuk a hártyák közül a gyümölcshúst.
  8. Ekkor elővesszük a kacsamelleket, melyeket felhevített serpenyőben, először bőrös felükkel, majd fordítva 7-7 percig rozéra sütünk. Ha elkészültek, egy tálban letakarva várakozzanak.
  9. A kacsából kisült zsírra öntjük a narancsleves öntetet, amelyet pár perc alatt összesűrítünk.
  10. Ebbe dobjuk 2-3 percre a narancsfilét, majd a kacsamelleket bőrös felükkel felfelé. A serpenyőt lehúzzuk a tűzről, és letakarva hagyjuk, ameddig a rétest felszeljük, és tányérokra helyezzük.
  11. A ferdén szeletelt kacsahúst a rétes mellé helyezzük, megöntözzük fűszeres szafttal, és narancsszeletekkel díszítjük. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 754
elküldve: 9
receptkönyvben: 103
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
311 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

narancsos kacsamell rétessel, sült kacsamell káposztás-meggyes rétes kísérővel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mlevay
mlevay Thu, 2015-01-01 19:54

Kedves Greti, köszönöm szépen, valahol eltévedtem a sok tanács es recept között:) Végig az volt a fejemben, hogy sütőben is kell sütni. Végül megis sütőben készült, de a Te recepted, ízek alapján megis... A lesult kacsazsír isteni egyébként es a rétest most ismétlem, mert mennyei! Köszönöm es boldog új evet!

mlevay
mlevay Wed, 2014-12-24 02:44

Nekem kepzavarom van, bár értem, hogy sütőben sül végül, de sehol sem írja le ezt a mozzanatot egyértelműen.... Persze, azért csak kitalálni.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2014-12-25 13:34

Szia! A kacsamell nem kerül sütőbe, csak a rétes úgy 20-25 percre. A kacsmell serpenyőben készül: 7-7 percig először bőrös, majd másik felén sütve. Aztán letakarva pihen, ameddig elkészül a szósz, amelyben a végén összemelegítjük a marinált narancsdarabokkal. Üdv és Kellemes Ünnepeket! Gréti

Javorka
Javorka Fri, 2012-11-02 12:59

Koszi a remek otletett a kaposztaval es a retessel! :) Pont ilyet kerestem: valamit amitol kulonlegesnek latszik az amugy szokasos koret. Mar latom magam, ahogy unnepel majd a csalad. :D

602
kacsamell 2 db
narancs 3 db
méz 2 ek
gyömbér 1 kk
szerecsendió 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
réteslap 1 csomag
vöröskáposzta 0.5 kg
vöröshagyma 1 db
cukor 2 ek
meggybefőtt 175 g
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek