Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos kacsacomb Évi néni konyhájából

Narancsos kacsacomb Évi néni konyhájából
Narancsos kacsacomb Évi néni konyhájából
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tálalásnál még megsegítettem ezt a finom kis husit egy kis -középen narancs szeletet tartalmazó- rozmaringos polentával, amit ilyen formán megsütöttem kb. 15-20 perc alatt a kacsa mellett.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsacombokat megmossuk, megszárítjuk, bőrüket beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Bőrrel lefelé tepsibe tesszük.
  2. 240 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük a combokat, bőrrel lefelé, majd kivesszük a sütőből.
  3. Mindkét oldalukat megszórjuk kínai ötfűszerrel (ízlés szerint), édes chiliszószt öntünk rá, megszórjuk rózsaborssal, és a tetejére 1-1 vastagabb szelet édes narancsot teszünk.
  4. A tepsit lefedjük fóliával, és 160 fokon, hőlégkeverésen még egy órát sütjük, illetve ameddig jól át nem puhulnak.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x27 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 153
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsasült, narancsos kacsasült, chiliszószos-narancsos kacsasült

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-05-16 14:41

Milyen ötletes és mutatós a polenta!!! Tetszik! A kacsa "sem kutya"!!! T ;)

760
kacsacomb 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chiliszósz 3 ek
kínai ötfűszer-keverék 1 teáskanál
rózsabors 1 kávéskanál
narancs 1 közepes db