Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos kalácsfelfújt

Narancsos kalácsfelfújt
Narancsos kalácsfelfújt
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megmaradt kaláccsal vagy kenyérrel szerintem jobb dolog nem is történhetne!

Nem egy diétás édesség, de nagyon finom! Alul krémes, szaftos, a teteje pedig finom ropogós, tesóm szerint kürtöskalácshoz hasonlít a rápirult cukor miatt. :)

A recept Nigella gyömbéres kalácsfelfújt receptjén alapszik, amit a tévében láttam egyszer. Tetszés szerint ízesíthetjük bármilyen lekvárral vagy akár nutellával is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha szeretjük feldobhatjuk még mazsolával vagy kandírozott narancshéjjal. Nigella a gyömbéres verziónál (gyömkbérlekvárt használt)megszórta egy kis gyömbérporral is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat vegyük ki előre a hűtőből, hogy kenhetővé puhuljon.
  2. Egy kb. kalácsméretű formát, magasabb tűzálló tálat vagy tepsit vajazzunk ki.
  3. A kalácsot vágjuk szeletekre. Minden szeletet nagyon vékonyan vajazzunk és kenjünk meg lekvárral, majd rendezzük őket állítva egymás mellé a formába. Az apró darabokkal, végekkel kitölthetjük a hézagokat, széleket.
  4. A tejszínt, tejet, tojássárgákat, egész tojást, cukrot keverjük el kézi vagy gépi habverővel, és ízesítsük a vaníliával, reszelt narancshéjjal, tetszés szerint fahéjjal és egy csipet sóval.
  5. Öntsük a tejes keveréket a kalácsra, csipkedjünk vajdarabkákat a tetejére, végül pedig szórjuk meg kevés barna cukorral.
  6. Takarjuk le alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük így kb. 25 percig, majd szedjük le a fóliát, és süssük még további 10 percig, amíg szép aranybarnára nem pirul a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: kb 30x12x10 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 11 171
elküldve: 0
receptkönyvben: 154
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kalács felfújt, rakott kalács, sült kalács, kenyérfelfújt, kenyér felfújt, narancsos kalács, narancsos kalács felfújt

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

705
kalács 50 dkg
habtejszín 5 dl
tej 2 dl
vaj 5 dkg
tojássárgája 2 db
tojás 1 db
narancslekvár 3 ek
cukor 2 ek
vanília kivonat 1 kávéskanál
narancshéj 0.5 narancsból nyert
barna cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint