Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-kávés tallér

Narancsos-kávés tallér
Narancsos-kávés tallér
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez olyan "mindig van mihez nyúlni" típusú keksz. Nem keményedik be, rögtön omlós lesz sütés után. Fémdobozban napokig eláll.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz

ajánlat

Csokidarabkákat is gyúrhatunk a tésztába. 50-60 db lesz belőle, attól függően, hogy mekkorára formázzuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, cukrot, sót, kávét és a narancshéjat.
  2. Ezután belemorzsoljuk a vajat, majd a tojással, narancslével összegyúrjuk.
  3. Tejfölt annyit tegyünk bele, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  4. A tésztából diónyi gombócokat formázunk, tenyerünkkel lelapítjuk és villával lenyomkodjuk.
  5. Az így kapott korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. (Nem kell a tetejének pirosnak lennie, ha az alja megsült, kivehetjük).
  6. A csokit gőz felett, vagy mikróban felmelegítjük az olajjal, majd végül a kihűlt tallérokra csurgatjuk.

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 548
elküldve: 3
receptkönyvben: 204
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos-kávés keksz, kávés tallér, keksz naranccsal

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

macskapanna
macskapanna Wed, 2014-01-22 14:10

megcsináltuk. a kávé nem igazán érződik, de ettől eltekintve finom :))

Little Rea
Little Rea Mon, 2013-01-28 17:22

Szia! Elkészítettem a tallérokat, de nekem nagy csalódás volt:( Ilyen ragacsos tésztát kaptam, és mire megsült se a narancsot se a kávét nem lehetett érezni rajta. szinte ilyen seízű süti lett:( Nem tudod mi lehetett a gond? Köszi előre is!

klivi
klivi / klivi Wed, 2013-01-30 10:28

Sajnálom, hogy nem sikerült. A tésztának nem szabadott volna ragacsosnak lennie, talán sok tejfölt tettél bele. Azért is írtam, hogy annyit kell belerakni, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, mert függ a liszttől is, mennyit vesz fel. A narancshéjnak és a kávénak érződnie kellett volna, nem tudom mi lehetett a gond...

panna86
panna86 Sat, 2012-12-15 21:27

Ma megsütöttem, de elkövettem egy óriási hibát... nem dupla adaggal indítottam :-))) Isteni, az egész családomnak nagyon ízlik! Köszi a receptet!!!! :-)

klivi
klivi / klivi Sat, 2011-12-03 10:13

Szia Torkika,
Akkor biztosan ízlett... Igaz, ami sokáig megmarad, az már gyanús! :)
Üdv.
Livi

klivi
klivi / klivi Tue, 2011-06-28 16:03

Kedves Torkika!
Nem muszáj tejfölt használnod, nyugodtan helyettesítsed rizstejjel.
Üdv.
Livi

758
finomliszt 50 dkg
szódabikarbóna 1 tk
cukor 20 dkg
vaj 20 dkg
tojás 1 db
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
őrölt kávé 1 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 0.5 narancsból nyert
tejföl 1 ek
étcsokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek