Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos kelbimbó

Narancsos kelbimbó
Narancsos kelbimbó
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pikáns íz és fantasztikus illat :)

Ünnepi köretnek is nagyszerűen megállja a helyét. Könnyű vacsorának magában is fogyasztható, ez az adag 1 marék borsóhajtással lett elfogyasztva, de akár pirítóssal is lehet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbókat megtisztítjuk. A kókuszolajat felhevítjük egy serpenyőben, hozzáadjuk a kelbimbót, és 5-6 percig kevergetve pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a vizet, és lassú tűzön lefedve pároljuk kb. 6-8 percig. Közben a narancs héját lereszeljük, levét kicsavarjuk.
  3. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a narancslevet és a reszelt narancshéjat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Pár percig pároljuk még, amíg a narancslé rákaramellizálódik.
  5. Ha nincs bio narancsunk, akkor csak a narancs levét tegyük bele, a reszelt narancshéjat inkább hagyjuk ki, úgy is kiváló lesz!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 509
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pikáns kelbimbó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

96
kelbimbó 40 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
fokhagyma 2 gerezd
kókuszolaj 2 ek
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
víz 2 ek