Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos kocka

Narancsos kocka
Narancsos kocka
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám legújabb mesterműve! Van kitől tanulnom! :)) Elég időigényes, de megéri elkészíteni.

hozzávalók / 12 adag

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megsütjük a piskótákat. Mivel vékony piskótalapokra van szükségünk, ezért nem 8 tojásos piskótát sütünk, hanem kétszer 4 tojásosat (4 ek liszt, 4 ek cukor, 4 tojás, pici sütőpor). Tehát a fehér és a barna piskótalapból 2-t, 2-t készítünk. A tepsit sütőpapírral béleljük, hogy könnyen ki lehessen borítani.
  2. A krémhez a tejből, a pudingporból, a 20 dkg cukorból pudingot főzünk.
  3. Ebbe még melegen belekeverjük a narancs lereszelt héját, a levében pedig feloldjuk a zselatint. Hozzákeverjük a pudinghoz, majd hűlni hagyjuk.
  4. 10 dkg étcsokoládét lereszelünk.
  5. A tejszínt habbá verjük, és a reszelt csokival együtt a kihűlt pudinghoz keverjük.
  6. A kész krémet 4 részre osztjuk, felváltva megkenjük a lapokat úgy, hogy legfelülre is krém kerüljön.
  7. 10 dkg puha étcsokoládéból zöldséghámozóval forgácsokat készítünk, és a sütemény tetejére szórjuk. Díszíthetjük még narancsszeletekkel, zöld levelekkel, narancshéjjal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x24x7 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 664
elküldve: 15
receptkönyvben: 315
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

narancskrémes piskóta, kakaós piskóta narancsos pudingkrémmel, pudingos narancskocka

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

m.diana
m.diana Tue, 2012-12-18 20:41

szia,
megszeretném kérdezni, a barna piskótába csak 4 kanál liszt kell vagy 8? és mennyi gram zselatin kell bele? koszonom a választ

Pimkie_
Pimkie / Pimkie_ Wed, 2012-12-19 09:05

Szia,
A barnába csak 4 kanál kell.
A kis csomagos zselatin 10 grammos, ha jól emlékszem.

Bodzi
Bodzi / Bodzi Mon, 2012-12-17 09:19

Szia!
Nagyon szimpi ez a recept, el is szeretném készíteni.
Azt nem tudom, hogy az 1cs zselatin az mit jelent ebben az esetben. Mert ugye lehet kapni pici csomagot, mint amekkora például a sütőpor, vagy nagy csomag mert olyat is lehet kapni. De gondolom nem mindegy.
Köszi előre is a válaszod.

szandiesgabica
szandiesgabica Sun, 2012-12-02 17:51

Nagyon szépen köszönöm a receptedet!!Isteni finom lett,nekem 2 órába telt amíg elkészült és még legalább 3 órát hűtöttem!Nagyon magas a süti,kiadós!Érdemes elkészíteni,mindenkinek csak ajánlani tudom,főleg így karácsony előtt:)

barathneerika@gmail.com
barathneerika@gmail.com Fri, 2012-11-16 16:54

Pimkie !Elkészítettem a sütit,de Én tortát vágtam ki belőle.Fantasztikus ízélmény,mindenkinek csak ajánlhatom!!!Nagyon szépen köszönöm !

543
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 ek
tojás 8 db
sütőpor 1 kk
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 4 ek
cukor 8 ek
tojás 8 db
sütőpor 1 kk
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 csomag
narancs 1 db
étcsokoládé 10 dkg
cukor 20 dkg
zselatin 20 g
növényi habtejszín 4 dl
étcsokoládé 10 dkg
narancs 1 db