Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos krémes

Narancsos krémes
Narancsos krémes
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

El szerettem volna használni az orange curd-öt. Ez egy nagyon gyors megoldása volt. Férjemnek nagyon tetszett.

A lap ötletét a Tökös-mákosban láttam.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl vizet felteszünk forrni 3 ek cukorral és 1 ek szárított narancsvirággal, 1-2 percig főzzük, majd kivéve a virágot addig forraljuk, míg felére nem redukálódik a folyadék.
  2. A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, és narancsvirág sziruppal, és 3 részre hajtjuk.
  3. A kapott téglalapot 4 részre vágjuk. Két réteg sütőpapír közé tesszük, és a sütőpapír fölé egy másik tepsit teszünk, hogy a tészta egyenes, sima maradjon. Sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük.
  4. A kihűlt lapra orange curd--öt halmozunk, tejszínhabot fújunk a tetejére, és egy másik réteslappal lefedjük, porcukorral megszórjuk. Azonnal fogyasztandó.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 408
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes elősütött réteslappal, narancskrémes, narancsos sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

282
réteslap 2 db
vaj 5 dkg
narancsvirág aroma 20 ml
tejszínhab 5 ek
víz 1 dl
cukor 3 ek
porcukor 4 teáskanál