Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos lazac borban párolt spenóttal

Narancsos lazac borban párolt spenóttal
Narancsos lazac borban párolt spenóttal
32 perc / előkészület: 20 perc főzés: 6 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Köretnek sült krumplit és tatármártást adtam hozzá. Nagyon ízletes és laktató ebéd volt.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a páclevet, ehhez a lereszelt fokhagymát, 1 narancs levét, sót, borsot, 3 evőkanál olívaolajat összekeverjük. A lazacfilékre öntjük, és 10-15 percre hűtőbe tesszük.
  2. A többi olívaolajat felforrósítjuk, és a páclével együtt átsütjük a lazac mindkét oldalát (oldalanként 3-3 perc).
  3. A forrósított vajban összeforgatjuk a spenótleveleket, majd felöntjük a borral, sózzuk és lassú lángon pároljuk, míg elpárolog a bor. Amikor kész tálalhatjuk a körettel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 553
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

roston sült lazac spenóttal, sült lazacszeletek párolt spenóttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

661
lazac 40 dkg
spenót 30 dkg
fokhagyma 1 gerezd
narancslé 1 narancsból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
fehérbor 2 dl
olívaolaj 5 ek