Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos lilakáposzta

Narancsos lilakáposzta
Narancsos lilakáposzta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Hogy együnk valami Márton-napit is!" jelszóval készítettem az újbor ünnepén. A libasült idén elmaradt. A konyhámban legalábbis.
A Legkisebb is mind befalta, tört krumpli ágyon:-).

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk, a hagymát finomra vágjuk, a két narancsot kifilézzük.
  2. A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a narancslikőrt, majd a cukrot is, és karamellizáljuk.
  3. Beletesszük a káposztát, meglocsoljuk a balzsamecettel, a narancslével, hozzáadjuk a fűszereket és jól átforgatjuk.
  4. Lefedve közepes tűzön, néha megkevereve, kívánt állagúra pároljuk.
  5. Mikor kész, a tűzről lehúzva óvatosan hozzáforgatjuk a narancsfiléket (vigyázva, hogy ne törjenek össze).
  6. Tálalás előtt kivesszük az egész fűszereket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 863
elküldve: 6
receptkönyvben: 525
elkészítve: 29/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos dinsztelt káposzta

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pista39
Pista39 Tue, 2014-01-07 22:54

Szia Petra!

Én a gyalult vörös káposztát egy kis olvasztott cukorral állandóan kevergetve karamellizáltam, a többi ugyanaz.

BÚÉK

Pista ☺

mirza
mirza Fri, 2012-04-06 01:02

Szerintem valamennyi só, illetve a párolásnál némi víz: nélkülözhetetlen...! (?)

Oppsz... és Cointreau helyett (7 ezer... :S) megteszi a 'vérnarancs aroma' is...?? (Gondolom, vízzel higítva... - ?)

Petra, mi a véleményed?
Mirza

petra
Petra / petra Thu, 2012-04-12 14:07

Mirza,
Ami a sót illeti, való igaz, nyilván kerül bele az is (kimaradt, pótlom is gyorsan), köszi!
Víz nem kell a pároláshoz, elég az a kis narancslé. Aromát nem tennék bele, akkor inkább csak kihagynám az alkohol részt (a narancsos beütésről a narancslé és a narancsgerezdek úgyis gondoskodnak).
Üdv
Petra

Bokreka
Milekend / Bokreka Fri, 2011-12-23 11:41

Kedves Petra!
Most készült el a káposzta és nagyon-nagyon finom lett. Köszi a receptet.
Réka

petra
Petra / petra Sat, 2009-12-26 21:19

kedves Eszter,
köszönöm a kedves visszajelzést,
nagyon örülök, hogy ízlett Nektek (is):-)

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2009-12-26 20:54

Szia Petra!
Muszáj visszajeleznem: ezt a receptet már akkor kinéztem, amikor felkerült, és ma ezt ettük Beácska Sörös kacsájával együtt, picit kevesebb naranccsal. Valami fergeteges volt.
Köszi. :-)
AzEszter

buswoman86
buswoman86 Sun, 2009-12-13 12:55

Ez lesz a köret a karácsonyi libacomb mellé. Remélem beválik! Egyébként, végre megkapom a Szakácsok könyvét! Már alig várom, hogy kiolvassam :))

224
vöröskáposzta 0.5 kg
narancs 2 közepes db
narancslé 1 fél narancsból nyert
cointreau 2 ek
lila hagyma 1 kis fej
szegfűszeg 3 db
fahéjrúd 1 db
csillagánizs 1 db
nádcukor 2 ek
fehér balzsamecet 2 ek
olívaolaj 3 ek
0.5 kk